PERSBERICHT - 2004-02-17

VNU Exhibitions Asia organiseert eerste World Travel Fair in Sjanghai

Chinese bevolking gaat de wereld bereizen

De Chinese bevolking is steeds meer in staat om frequent de koffers te pakken en de wereld te bereizen. De inkomens stijgen en de bevolking beschikt over steeds meer vrije tijd. De officiële werkweek in China is teruggebracht van zes naar vijf dagen en iedereen heeft drie keer per jaar een week vrij vanwege de viering van nationale feestdagen. De verwachting is dat ook Nederland de komende jaren mag rekenen op een grote toestroom vanuit China.

Ter voorbereiding van de reis richting de lage landen kan de Chinese toerist alvast uitgebreid terecht op de eerste editie van de World Travel Fair in Sjanghai en kennis nemen van al datgene wat ons land als toeristische bestemming zo aantrekkelijk maakt. In totaal presenteren zich 40 landen op deze beurs, die van 19 tot en met 22 februari 2004 wordt gehouden.

Initiatiefnemer van de World Travel Fair is VNU Exhibitions Asia, dochter van VNU Exhibitions Europe, een van de leidende beursorganisatoren in Europa en organisator van de succesvolle Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het concept van deze populaire consumentenmanifestatie, die onlangs in de Jaarbeurs Utrecht de succesvolle 33ste editie beleefde, staat garant voor het succes van het evenement op Chinese bodem. Tot de toeristische aanbieders vanuit Nederland behoren Amsterdam Schiphol Airport, KLM, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Madurodam.

Enorm potentieel
VNU Exhibitions Asia onderkende reeds in een vroeg stadium het enorme potentieel van de toeristensector in China en de indrukwekkende groeicijfers onderstrepen de positieve verwachtingen voor de World Travel Fair 2004. In 2001 reisden 6,95 miljoen Chinezen naar het buitenland, een forse toename met 23,3% ten opzichte van 2000. Volgens betrouwbare schattingen van de WTO, de World Travel Organization, zal het aantal reizigers met bestemmingen buiten China de komende jaren enorm doorgroeien, tot maar liefst 100 miljoen in 2020.

Groeimarkt
Deze gestage toename biedt volop kansen voor internationale toeristische ondernemingen en organisaties die vaste voet in deze groeimarkt willen zetten. Diverse landen beschikken inmiddels over de vereiste Authorized Travel Destination Status (ADS) die toestemming geeft om, in samenwerking met Chinese touroperators, groepsreizen te organiseren. Een veel groter aantal landen is over het verkrijgen van deze felbegeerde status nog met de Chinese autoriteiten in gesprek.

Top drie
VNU Exhibitions Aisa organiseert inmiddels een tiental beurzen in China en behoort tot de top drie van beursorganisatoren in Shanghai. Met de World Travel Fair is weer een manifestatie neergezet met internationale allure.


-.-.-.-.-.-
Noot voor de redactie (