Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
7

Directie:
voorlichting

17-02-2004

Status:
informatie

Studenten kunnen problemen over bachelor-master melden op internetmeldpunt

Studenten in het hoger onderwijs kunnen vanaf vandaag problemen over de invoering van de bachelor-masterstructuur melden op de website van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De bachelor-masterstructuur, die per 1 september 2002 is ingevoerd, behoeft op een aantal punten nog aandacht. Dit concludeerde de Inspectie van het Onderwijs in haar rapport van september 2003. Bij de behandeling van dit rapport in de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Nijs het meldpunt toegezegd.
De klachten die binnenkomen bij het meldpunt vormen een aanvullende informatiebron voor de Inspectie, die de invoering van de bachelor-masterstructuur nauwlettend volgt. De aandachtspunten die de Inspectie in haar rapport aanstipt zijn onder andere de overgangsregelingen van het oude naar het nieuwe systeem. De Inspectie zal komend jaar opnieuw rapporteren over deze invoering.

Het meldpunt is in eerste instantie bedoeld voor studenten, maar ook medewerkers, decanen en aankomende studenten kunnen reageren. Het meldpunt is te vinden op www.minocw.nl/bachelor/meldpunt.html.

Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag
T: 070 412 34 56
F: 070 412 34 50
E: info@minocw.nl