Gemeente Berkel en Rodenrijs


Feestelijke uitreiking van veen tot Vinex'

overh boerderijboek CdK

Feestelijke uitreiking Boerderijen van Berkel en Rodenrijs, van veen tot Vinex

Op 12 februari overhandigde burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders het eerste exemplaar van het boek Boerderijen van Berkel en Rodenrijs, van veen tot Vinex aan de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, de heer J. Franssen. Het boek is geschreven door Cees Boekraad en Frits van Ooststroom. De fotos zijn van Peter de Ruig.

Het boerderijenboek legt het van oorsprong agrarische karakter van het dorp vast. Ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het dorp worden beschreven en zo ook de bestaande boerderijen. Het kleurrijk geïllustreerde boek is tot stand gekomen in samenwerking met uitgeverij Matrijs uit Utrecht.

Tentoonstellingen
De heer Franssen verrichte die avond ook de opening van een de fototentoonstelling met fotos uit van veen tot Vinex en bovendien van een tentoonstelling met archeologische vondsten uit de privé-collectie van de heer H. Groeneveld.
Beide tentoonstellingen zijn de komende tijd te bekijken in de hal van het gemeentehuis én in de bibliotheek. De bibliotheek is geopend: dinsdag van 14.30 20.00 uur, woensdag van 10.00 17.00 uur, vrijdag van 14.30 20.00 uur en zaterdag van 10.00 12.00 uur.

Gouden Lis
De mede-auteur de heer Van Ooststroom kreeg deze avond door de Commissaris van de Koningin de Gouden Lis toegekend, een onderscheiding die wordt toegekend aan personen van bijzondere verdienste voor de provincie Zuid-Holland. De provincie is van oordeel dat Frits van Ooststroom door zijn jarenlange inzet voor het behoud van de Zuid-Hollandse boerderijen de Gouden Lis met recht heeft verdiend.

auteurs en fotograaf boerderijboek

Laatste wijziging: 17 februari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs