Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 februari 2004

Jan Camphuis.: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Twee motorrijders met elkaar in aanraking, een met helikopter naar ziekenhuis

De Lutte

Maandagmiddag 16 februari om ongeveer 17.50 uur, werd een aanrijding gemeld op de A1 in De Lutte, net over de grens Duitsland - Nederland. Bleek dat een drietal motorrijders met hoge snelheid, volgens een van hen met ongeveer 200 km per uur, vanuit Duitsland Nederland waren binnen gereden. De voorste, een 52 jr. man uit het Duitse Gronau en diegene die verklaarde dat men met wel 200 km de grens was overgekomen, had na het passeren van de grens het gas losgelaten en was zachter gaan rijden. Met name nr. drie een vrouw uit het Duitse Gronau, waarvan de leeftijd nog niet bekend is, had dit waarschijnlijk te laat in de gaten, want zij reed tegen het achterwiel van de motor van een voor haar rijdende 35 jr. man, ook uit Gronau. Deze twee kwamen ten val en de motoren gleden nog enkele honderden meters over het wegdek door. De vrouw werd met onbekend letsel door een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in het Duitse Osnabruck, de 35 jr. kwam er met enkele schaafwonden af. Beide motoren raakten rondom beschadigd en zijn afgevoerd. (bps: 04-019701)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt bij controle te veel te hebben gedronken

Overdinkel

Dinsdagmorgen 17 februari werd om ongeveer 00.30 uur een 28 jr. automobilist uit Overdinkel op de Spinnersweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek te veel alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.71 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-019735)

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet bij uitrijden van uitrit, bromfietster over het hoofd.

Enschede

Een 27 jr. automobilist uit Enschede, reed maandagmorgen 16 februari om ongeveer 08.30 uur weg bij zijn woning aan de Gronausestraat in Enschede. Hij reed vanaf de uitrit naast zijn woning en zag bij het oprijden van de rijbaan, een 17 jr. bromfietster, ook uit Enschede, over het hoofd, Zij kwam ten val en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-019256)

Aanhouding na vernielen ruit

Man aangehouden na inslaan ruit met blote hand, man blijkt illegaal in Nederland

Enschede

Maandagmorgen 16 februari werd gemeld dat bij een supermarkt aan de Lage Bothofstraat moeilijkheden waren. Ter plaatse bleek dat een man met zijn blote handen een grote ruit van een woonkamer van een woning aan deze straat had ingeslagen. De man was geheel over zijn toeren en schreeuwde in het Engels dat hij met de politie mee wilde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het bleek te gaan om een 28 jr. man uit de voormalige Russische deelrepubliek Kyrgystan en hij verbleef illegaal in Nederland. Uit onderzoek bleek dat de man in eerste instantie geprobeerd had een ruit in te slaan bij de supermarkt. Dit lukte niet waarna hij probeerde auto's tegen te houden en daarvan de ruiten te vernielen. Een groepje jongens probeerde hem tegen te houden maar konden op een gegeven moment niet meer voorkomen dat hij de woonkamerruit van een woning insloeg. Aan het bureau is hij afgehoord voor wat de vernieling aangaat en daarna in vreemdelingenbewaring gezet in verband met zijn illegaliteit. In de loop van dinsdag de 17e februari wordt de 28 jr. overgebracht naar Schiphol en zal naar Kyrgystan worden uitgezet. (bps: 04-019291 / 04-019539)

Aanhouding na belediging

Man beledigd politiemensen en wordt met de grootst mogelijke moeite aangehouden

Enschede

Maandagavond 16 februari om ongeveer 21.45 uur surveilleerden twee politiemensen over het Van Heekplein in Enschede. Op een bankje zaten twee personen met tussen zich in een aangebroken fles wijn. De twee waren eerder op de avond reeds hiervoor gewaarschuwd, waarna nu werd overgegaan tot het leeggooien van de fles. Een van de twee begon daarna een woordenwisseling en beledigde de twee politiemensen op grove wijze. De andere persoon zei dat hij er niets mee te maken wilde hebben en liep weg. De beledigingen gingen door waarop hij werd aangehouden. Dit ging met de grootst mogelijke moeite waarbij zelfs pepperspray gebruikt moest worden. Hier trok de man zich niet zoveel van aan, maar met behulp van een passant en van een medewerker van een beveiligingsbedrijf lukte het uiteindelijk de man in de politieauto te krijgen. Aan het bureau wilde de man, een 46 jr. Enschedeer zijn ogen in verband met de pepperspray niet spoelen en werd opgesloten. Proces-verbaal voor belediging van politieambtenaren zal worden opgemaakt. (bps: 04-019703)


---- --