--------------------------------------------------------------------------
Axway biedt geïntegreerde support voor Business Process Modeling Notation 
                                  (BPMN)                                  
--------------------------------------------------------------------------

Europees leverancier van Integratiesoftware werkt mee aan de ontwikkeling van BPMN
Zaltbommel, 17/02/2004

Business Process Modeling Notation (BPMN) is een standaard ontwikkeld door leden van de Business Process Management Initiative (BPMI.org) zijn. Bedrijven wereldwijd hebben Business Process Management hoog op hun IT-agenda 2004 staan. Naast zijn actieve deelname aan de ontwikkeling van de BPMN-standaard, heeft Axway ook de laatste versie (BPMN 1.0) in zijn 'business process'-suite, aXway Process Manager (XPM), geïmplementeerd.

"Axway heeft meegewerkt aan het ontwerpen van de BPMN-standaard", zegt Jean-Luc Giraud, Senior Product Manager bij Axway. "Wij en veel van onze klanten zijn ervan overtuigd dat 'business process engineering' (het inrichten van de bedrijfsprocessen) een zeer belangrijk instrument is voor 'business process'-analisten. De drijfkracht achter onze betrokkenheid in de BPMN-groep ligt in onze kennis van en relatie met onze klanten voor wie het beheer van bedrijfsprocessen van strategisch belang is. Bovendien zien zij dat door deze standaard hun reactievermogen en rendement in hun marktsegment zal groeien. We hebben de concepten van BPMN dan ook succesvol in de aXway Process Manager (XPM) geïntegreerd voor het volledig beheer van bedrijfsprocessen, zowel voor applicaties binnen een bedrijf als ook extern, voor communicatie met klanten, partners en overheden."

XPM, onderdeel van Axway's integratieplatform, levert zowel de tools als de architectuur voor een zeer snelle modellering, implementering, uitvoering, administratie, supervisie en optimalisering van bedrijfsprocessen binnen de organisatie. In eerste instantie verzekert XPM dat processen aansluiten op de BPMN-modellen op bedrijfsniveau en op de implementatieregels op technisch niveau. Vervolgens loodst het gebruikers automatisch naar correcties die eventueel nodig zijn in het procesdiagram of naar de parameters in het diagram. Afsluitend genereert XPM automatisch data die door de execution engine wordt gevraagd, om zo een zeer snelle overgang van modelling naar uitvoering te komen.

Voor het beschrijven van bedrijfsprocessen worden uiteenlopende notaties gebruikt. Alleen al het bestaan van een notatiestandaard is goed nieuws voor 'business process'-analisten omdat het meer transparantie en beter hergebruik van middelen mogelijk maakt. CEOs en CIOs hebben genoeg redenen om BPMN te omarmen, omdat aan de ene kant de standaard invloed heeft op de kans dat een project succesvol wordt uitgevoerd. Aan de andere kant wordt een standaard waardevol als deze naar de IT-architectuur vertaald kan worden. Het BPMN-standaard wordt door toonaangevende IT-leveranciers en consultants gesteund. Deze zijn onder meer Axway, CSC, IDS Scheer, Intalio, SeeBeyond. Het is voor de eerste keer dat een gestandaardiseerde business-modeling notatie werd ontwikkeld waarbij met implementatie, architectuur en technologieën in omgevingen als Web Services rekening werd gehouden.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Axway
Axway is een grote speler op het gebied van applicatie-integratie met een omzet van 70 miljoen euro in 2002 en is 100% dochter van Sopra Group. Met 19 kantoren wereldwijd maakt Axway veilige, geautomatiseerde en waardevolle uitwisselingen tussen informatiesystemen in grote en kleine bedrijven mogelijk. Het Axway Intergration Platform (XIP) levert alle softwarecomponenten die nodig zijn voor het integreren van bedrijfsprocessen en voor het bewaken van bedrijfsactiviteiten. Meer dan 500 specialisten adviseren bedrijven op het gebied van architectuurkeuze, helpen bij het bepalen en uitvoeren van applicatie-integratieprojecten en begeleiden klanten in het optimaal inzetten van het product. Organisaties verbeteren de stroom en het prestatievermogen van hun informatie-uitwisseling, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien zijn zij in staat hun B2B-partnernetwerk te ontwikkelen en kosten met betrekking tot bedrijfsprocessen te verminderen. Axway telt nu al meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren. Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl
Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0017-19707E