AutoRai

17-2-2004

Mitsubishi Colt CZ3 Concept

Na de nieuwe vijfdeurs Colt toont Mitsubishi Motors nu een glimp van toekomstige ontwikkelingen in de Colt-serie: de Colt CZ3 Concept die officieel wordt gepresenteerd op de Autosalon van Genève 2004.

De Colt CZ3 Concept, die gebaseerd is op hetzelfde NCC platform waaruit de Colt is ontwikkeld, vult met deze sportieve gespierde coupé het gat tussen de CZ2 conceptauto uit 2001 en de nieuwe vijfdeurs Colt Hatchback.

De Colt CZ3 Concept heeft een unieke carrosserie. Het koetswerk is bijzonder vormgegeven en oogt lekker dik. In vergelijking tot de Hatchback heeft de Coupé een sterker gestroomlijnd uiterlijk met de vlakker geplaatste voorruit, een lagere daklijn, brede dorpels, langere deuren, druppelvormige zijraampjes achter, met als finishing touch een forse spoiler en sportieve antenne. De Colt CZ3 Concept is hiermee duidelijk de dynamische vertolking van het One Motion-design, zeker in de schitterende metallic Tarmac Red uitvoering met zwart getint glas.

Met een lengte van 3,81 meter (6 cm korter dan de Hatchback) lijkt de Colt CZ3 Concept nog steviger op zijn fraaie Okazaki lichtmetalen 17-inch wielen te staan dan de vijfdeurs hatchback. Hij heeft dezelfde grote spoorbreedte alsmede de vooruitstrevende wielbasis van 2.500 mm, gecombineerd met een nog kortere overhang aan de achterkant.

De Colt CZ3 Concept sluit direct aan bij het CZ2-conceptmodel, met dezelfde afgeronde snelle achterkant, de gescheiden horizontale combinatielichten en de karakteristieke schuine lijnen. Het logo met de drie diamanten is geplaatst op een voetje, als een echo van het logo aan de voorzijde. De afwerking van de voorkant verwijst ook duidelijk naar de CZ2, bijvoorbeeld met zijn grille en dashboard

De Colt CZ3 Concept is een visuele uitnodiging om de racehandschoenen aan te trekken en uitdagende wegen op te zoeken, zegt Olivier Boulay, hoofd design van Mitsubishi Motors. Samen met mijn collegas van Mitsubishi Design Europe wilde ik dat deze kleine sportauto de flexibiliteit van het New Colt One Motion-concept zou uitstralen. Tegelijkertijd moet hij laten zien dat sportiviteit Mitsubishi in de genen zit en in alle modellen naar voren komt, ook in de kleinste.

De productieversie van de Colt CZ3 Concept wordt najaar 2004 gepresenteerd op de autosalon van Parijs.