Provincie Overijssel

"Opslag is verantwoordelijkheid van Vredestein zelf"

De vergunningen van Vredestein zijn in orde. Dat schrijven Gedeputeerde Staten van Overijssel in antwoord op vragen van GroenLinks naar aanleiding van het VROM-rapport 'Kwaliteit vergunningverlening en handhaving Vredestein Enschede". De verantwoordelijkheid voor de opslag van grondstoffen bij de Enschedese bandenfabrikant is voornamelijk een verantwoordelijkheid van Vredestein zelf.

De statenfractie van GroenLinks stelde vragen over onder meer de rol die de provincie vervult als vergunningverlenende instantie en de wijze waarop de provincie de afgelopen periode haar handhavingstaak heeft vervuld. Op 22 augustus brak er een hevige brand uit op het terrein van Vredestein. Het bluswater kwam terecht in het Twenthekanaal, dat daardoor sterk vervuild is.

Verantwoordelijkheid In de beantwoording van de statenvragen staat onder andere dat "de primaire verantwoordelijkheid voor de veilige opslag van grondstoffen bij het bedrijf ligt. Het bevoegd gezag (in dit geval wisselend de gemeente Enschede en de provincie Overijssel) dient zonodig de voorzieningen in de milieuvergunningen te formaliseren en/of af te dwingen. De VROM-inspectie heeft een toezichthoudende taak hierop."

Download de beantwoording hieronder in zijn geheel Lees ook het Vredestein-dossier op de provincie-portal Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl Open beantwoording-vragen-VROM beantwoording-vragen-VROM

© 2004 Provincie Overijssel