Gemeente Berkel en Rodenrijs


Nieuwe Verordening en nieuw Reglement vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 januari 2004 heeft vastgesteld: a) een nieuwe Verordening op de raadscommissies , als ook: b) een nieuw Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad .

De vernieuwingen komen, naast enkel technische wijzigingen, neer op het volgende:
In de nieuwe verordening op de raadscommissies is formeel de functie van de raadsgriffier vastgelegd. Daarnaast is het spreekrecht van de burgers ook mogelijk gemaakt voor onderwerpen die niet op de agenda vermeld staan.

In het nieuwe reglement van orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad wordt eveneens de functie van raadsgriffier ingevoerd. Daarnaast is het spreekrecht van de burgers mogelijk bij onderwerpen die op de agenda vermeld staan. De burger kan hierdoor een gerichte bijdrage leveren aan de behandeling van de agenda.

De nieuwe verordening, resp. het vernieuwde reglement liggen beide gedurende een maand na heden voor een ieder ter inzage bij de griffier van de raad en zullen in werking treden op de eerste dag na bekendmaking, waarbij de huidige verordening, resp. het huidige reglement vervalt.

Laatste wijziging: 17 februari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs