Politie Amsterdam-Amstelland

Man zwaargewond na steekpartij
17-2-2004. Maandagavond rond halftwaalf werd voor het politiebureau aan de Nieuwmarkt een zwaargewonde man aangetroffen. De man bleek in zijn rug te zijn gestoken. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. Na onderzoek kon een 23-jarige verdachte worden gearresteerd. De politie stelde vast dat het 32-jarige slachtoffer was neergestoken in de Eerste Oosterparkstraat waarna hij door een omstander naar bureau Nieuwmarkt werd gebracht.
---

Alcomobiliste kijkt diep in glaasje

17-2-2004. Dinsdagochtend rond halfvier werd een 25-jarige alcomobiliste aangehouden toen zij over de Zeedijk reed. Op een politiebureau blies de vrouw 925 ug/l (2,15 promille) op de meter. Haar rijbewijs werd direct ingenomen.
Snelheidsduivels moeten rijbewijs inleveren
17-2-2004. Maandagavond en -nacht moesten drie snelheidsduivels hun rijbewijs inleveren.

A10
Maandagavond rond halfacht werd een 29-jarige automobilist aangehouden omdat hij op de A10, ter hoogte van Duivendrecht, de maximumsnelheid behoorlijk overschreed. De man liet het wegdek met 159 kilometer per uur onder zich door glijden terwijl de maximum snelheid 100 km/u is.

A1
Dinsdagochtend rond halfvijf werd een 21-jarige automobilist aangehouden toen hij met maar liefst 152 km/u over de A1 ter hoogte van Diemen reed. De man viel tijdens een lasercontrole door de mand. Hij werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Aangezien hij dit niet bij zich had, werd de auto ingenomen.

A2
Dinsdagochtend omstreeks kwart voor zes reed een 47-jarige automobilist met een snelheid van 153 kilometer per uur langs een snelheidscontrole op de A2 ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel.


---

Vier arrestaties na fatale beroving

17-2-2004. De wijkteamrecherche van bureau Meer en Vaart heeft maandag vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving met fatale afloop. Het betreft de beroving en het overlijden van de 69-jarige mevrouw Zwaantje de Jong. Ze werd op 29 oktober 2003 beroofd in de Marius Bauerstraat nadat ze geld had opgenomen bij het postagentschap in de Derkinderenstraat. Veertien dagen later overleed zij. De verdachten zijn tussen de 17 en 20 jaar oud. Het tienkoppig rechercheteam verrichtte een uitgebreid buurtonderzoek en schakelde ook de televisieprogramma's 'Opsporing Verzocht' en 'Ter Plaatse' in. Met als uiteindelijk resultaat: de aanhouding van de vier verdachten.

20 arrestaties bij illegalenactie
17-2-2004. Politiemensen van wijkteam Balistraat hebben, ondersteund door de Dienst Vreemdelingenpolitie, 20 mensen gearresteerd bij een actie tegen illegalen die overlast veroorzaken en zich schuldig maken aan criminaliteit. Rond 6.00 uur vanochtend werden zes woningen in Amsterdam-Oost binnengevallen. Uit onderzoek was gebleken dat daar regelmatig illegalen verbleven. Het ging dan met name om illegale prostituees. Er werden 10 vrouwen en 10 mannen aangehouden. In één van de panden werden acht personen aangetroffen. In een andere woning werd naast een aantal illegalen een vuurwapen gevonden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de verblijfsstatus van de arrestanten. De illegalen worden uitgezet.
Omstanders arresteren fietsendief
17-2-2004. Maandagmorgen rond acht uur werd een 25-jarige fietsendief door twee omstanders gearresteerd in de Van Woustraat. Even daarvoor wilde een 30-jarige vrouw geld pinnen. Hierbij verloor zij haar fiets eventjes uit het oog. De dief zag zijn kans en ging er vandoor. Hij reed weg in de richting van de Rijnstraat. De vrouw zette onmiddellijk de achtervolging in en met hulp van twee omstanders wist zij de man tot stoppen te dwingen. De man, die zich hevig tegen zijn aanhouding verzette, kon met moeite onder controle worden gehouden. Agenten namen de dief over en brachten hem naar een politiebureau. Hij kreeg een boete van e. 240,-