QUALCOMM



QUALCOMM Gastheer van de Eerste Europese BREW Developers Conferentie in Londen

LONDEN, February 17/PRNewswire/ -- - Belangrijke Sprekers waaronder Vertegenwoordigers Van Top Internationale Operators zoals Verizon Wireless, VIVO, de vice-president van Wireless Services van Sony Pictures Digital Networks, Rio Caraeff, en EA Oprichter Trip Hawkins

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), pionier en wereldleider van Code Division Multiple Acces (CDMA) op het gebied van digitale draadloze technologie, hield zijn eerste Europese BREW Developers Conferentie op donderdag 12 februari in Londen. Er waren meer dan 125 applicatie-uitgevers en ontwikkelaars aanwezig, maar ook Europese operators en producenten die geïnteresseerd waren in de mogelijkheden van de producten en diensten van QUALCOMM BREW.

De conferentie bood een netwerkforum waar bezoekers kennismaakten met wegen die bewandeld kunnen worden op technisch en zakelijk gebied om kennis en expertise uit te wisselen over het gebruik van het BREW-systeem ten behoeve van het ontwikkelen van applicaties, op maat gemaakte toepassingen met geavanceerde mogelijkheden waaronder multimedia messaging services (MMS), Web browsers en gebruikersinterfaces (UI) en verschillende producten en diensten om de revenuen voor operators op het terrein van draadloze communicatiesystemen te vergroten.

Johan Lodenius, senior vice-president van European Business Relations voor

QUALCOMM Internet Services, gaf het startsein voor de conferentie met de volgende woorden: 'Deze eerste Europese BREW Developers Conferentie geeft aan welke waarde wij hechten aan het opbouwen van een duurzame samenwerking met Europese uitgevers en ontwikkelaars en demonstreert daarnaast hoe wij onze plek veroveren op de Europese draadloze markt. QUALCOMM biedt de internationale markt van draadloze communicatiesystemen enorme flexibiliteit en openheid dankzij het BREW-systeem. Ons systeem biedt mogelijkheden aan operators die een verscheidenheid aan extra service willen leveren terwijl de kosten laag worden gehouden.'

Paul Palmieri, directeur van de afdeling Business Development van Verizon Wireless, bracht op de conferentie de belangrijkste punten onder de aandacht. Bovendien konden de bezoekers luisteren naar de presentaties van Luis Avelar, vice-president van de afdeling Marketing&Innovation van de Braziliaanse operator VIVO en naar Trip Hawkins, oprichter van Electronic Arts.

'Dankzij de door BREW geboden mogelijkheden, zijn wij in staat geweest koploper te worden en kunnen wij onze diensten aanbieden zonder hoge personeelskosten,' aldus

Avelar. 'Het BREW-systeem biedt aan VIVO uitgebreide gebruikersmogelijkheden en daardoor kunnen wij ons aanbod segmenteren. Het biedt daarnaast de beste ontwikkelingsomgeving en is zeer flexibel. Onze MMS-dienst draait bijvoorbeeld op BREW.'

Rio Caraeff, vice-president van Wireless Services van Sony Pictures Digital Networks, presenteerde een analyse gericht op de uitgevers en ontwikkelaars die aan de conferentie deelnamen. Er werd duidelijk gemaakt waarom deze stappen zouden moeten ondernemen om de content voor de BREW-oplossing te creëren.

'Sony Pictures Mobile beschikt over een aanzienlijk klantenbestand dat op de spelletjes is geabonneerd dankzij de flexibiliteit van het BREW-systeem,' aldus Caraeff. 'Het BREW-systeem en de mogelijkheden daarvan stelt ons in staat onze producten eerder en efficiënter op de markt te brengen dan andere mobiele platforms.'

Een panel van succesvolle uitgevers en ontwikkelaars nam deel aan een rondetafelgesprek onder leiding van Dr. Richard Windsor, analist bij Nomura.

De volgende deelnemers waren onder andere aanwezig:


- Scott Lahman, president, Publishing, JAMDAT Mobile,
- Paul Beardow, chief technology officer, Superscape,
- Boris La Croix, executive vice-president, Digiplug,
- Jim Eckstrom, vice-president Business Development, ACCESS Co. Ltd..

Jan Lezny, senior director van European Business Relations, QUALCOMM Internet Services trad ook op als gastheer bij een panelsessie met verschillende Global Publishers van BREW. Guilherme Rafare, managing director van IN3 en Norbert Chang, chief executive officer van Enorbus gaven beiden de ontwikkelaars op de conferentie inzicht in het QUALCOMMs BREW Global Publisher programma en beschreven de grote aantallen operators die een uitgebreid aanbod van aantrekkelijke en geavanceerde mogelijkheden zoeken. Tijdens de conferentie werden ook verscheidene technische sessies gehouden en er werd een overzicht gegeven van ter plekke geïntegreerde diensten in de op BREW gebaseerde applicaties.

Het BREW-systeem van QUALCOMM vormt door de producten en diensten een schakel in de mobiele markt tussen applicatieontwikkelaars, uitgevers, content providers, apparaatfabrikanten, operators en klanten.

Uitgevers en ontwikkelaars over de hele wereld doen hun voordeel bij de op BREW gebaseerde applicaties. 24 fabrikanten zijn al in staat om meer dan 115 op BREW ontwikkelde apparaatmodellen aan klanten aan te bieden. Zeer succesvolle operators op het gebied van commerciële draadloze dataservice, waaronder Verizon Wireless, ALLTEL, MetroPCS, Midwest Wireless en U.S. Cellular in de Verenigde Staten, China Unicom, KDDI in Japan, KTF in Zuid-Korea, Telstra in Australië, VIVO in Brazilië, BellSouth Chili, BellSouth Colombia, BellSouth Ecuador, BellSouth Panama, BellSouth Peru, Movicom in Argentinië, Telcel in Venezuela, Movilnet in Venezuela, Verizon Dominicaanse Republiek, Verizon Wireless Puerto Rico en Pelephone in Israël, maken gebruik van BREW.

QUALCOMM Incorporated ( www.qualcomm.com ) is koploper qua ontwikkeling en levering van innovatieve digitale draadloze communicatieproducten en diensten die zijn gebaseerd op CDMA digitale technologie. QUALCOMM. Het hoofdkantoor staat in San Diego, Calif. en het bedrijf behoort tot de S&P 500 Index en is een 2003 FORTUNE 500(R) bedrijf met een notering op de Nasdaq Stock Market(R), onder het tikkersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaringen die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn. De mate waarin en de snelheid waarmee het BREW-platform ontwikkeld wordt en de BREW-oplossing wordt geïmplementeerd, veranderingen in economische omstandigheden in de verschillende markten waar het bedrijf actief is, alsook andere risico's zullen van tijd tot tijd in de SEC-rapporten van het bedrijf, waaronder het rapport over de uitvoerige financiële gegevens (10-K) voor de jaarafsluiting op 28 september 2003 en het meeste recente Formulier 10-Q, worden opgenomen.

QUALCOMM is een geregistreerd handelsmerk van QUALCOMM Incorporated.

BREW en Binary Runtime Environment for Wireless zijn handelsmerken van QUALCOMM Incorporated.

Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Michele Bakic, QUALCOMM Internet Services, +1-858-651-4017, mbakic@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson,

Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated.

Source: QUALCOMM Incorporated

CONTACTPERSONEN: Michele Bakic, QUALCOMM Internet Services,
+1-858-651-4017, mbakic@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated, (QCOM).

17 feb 04 14:03