Ingezonden persbericht


Ministerie van Sociale Zaken
en WerkgelegenheidDirectie
Communicatie

17 februari 2004

Nr. 04/037

Minister De Geus benoemt Ton Annink tot tijdelijk voorzitter Raad van Bestuur UWV

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag de heer drs. A.H.C. (Ton) Annink benoemd als tijdelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV. De benoeming geldt in beginsel voor vier weken. Deze benoeming volgt op het besluit van mr. T.H.J. Joustra in te gaan op het verzoek van de minister en zijn functie voor vier weken neer te leggen. De minister heeft de landsadvocaat gevraagd contact te leggen met de advocaat van de heer Joustra om tot een beëindiging van Joustra s dienstverband te komen. Vice-voorzitter mr.drs. P. Cloo heeft zich vandaag bereid verklaard de portefeuille huisvesting ter beschikking te stellen.

De heer Annink is momenteel secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. Minister De Geus heeft hem gevraagd leiding te geven aan het UWV met als belangrijkste aandachtspunt het borgen van de continuïteit in de taakuitoefening van het instituut. Verder moet Annink nagaan tot welke verbeteracties het deskundigenoordeel van de heer W. Meijer over de huisvestingskosten van het UWV moet leiden. Ook zal de heer Annink onderzoek doen naar de betaalde makelaarskosten en nagaan of het huisvestingsbeleid van het UWV verantwoord en doelmatig is georganiseerd.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------De volledige tekst van de brief van minister De Geus aan de Tweede Kamer over de benoeming van de tijdelijk voorzitter Raad van Bestuur UWV staat op de internetsite van het ministerie van SZW: www.szw.nl (klikken op Officiële publicaties in de rechter knoppenbalk).