Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


17 februari 2004


Ulft - Inbraak in auto's


In de nacht van zondag op maandag werd in zeker vier auto's ingebroken. Dit gebeurde aan de Colibriestraat (2x), Valkenhof en het Mezenpad. Van de auto's werd het slot vernield. Weggenomen werden autoradio cd-spelers.


Winterswijk - Diefstal diesel


Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag werd uit een auto circa 20 liter diesel weggenomen. De auto stond geparkeerd op de grote parkeerplaats voor de flats aan de BH Heldtstraat.


Doetinchem - Steen door ruit


Afgelopen weekend werden voor de derde maal dit jaar ruiten vernield van een school aan de Slotlaan. Deze keer waren twee ruiten van een leslokaal ingegooid. De politie stelt een onderzoek in.


Doetinchem - Openbare dronkenschap


Een 25 jarige inwoner uit Zwolle werd maandag rond 18.25 uur dronken aangetroffen in een tuin van een woning aan de Varsseveldseweg. De man werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Vanmorgen werd de man met een boete wegens openbare dronkenschap heengezonden.


Etten - Snelheidscontrole


Na klachten van buurtbewoners werd maandagavond gecontroleerd op de Molenstraat. Hier geldt een max. snelheid van 30 km/u. Van de 35 gecontroleerde voertuigen reed geen enkele bestuurder te hard.


Winterswijk - Diefstal uit sporthal


Maandag tussen 10.00 en 11.15 uur werden drie portemonnees, met daarin geld en div. pasjes, weggenomen uit de kleedkamer van een sporthal aan het Europark. Dit gebeurde terwijl een schoolklas sportles had. De politie adviseert altijd om geld en waardevolle spullen in kasjes op te bergen of indien deze niet aanwezig te zijn tijdens het sporten de kleedkamer af te sluiten zodat er niemand naar binnen kan komen.


Drempt - Snelheidscontrole


Bij snelheidscontrole op de Rijksweg werden maandagmiddag 815 voertuigen gecontroleerd. 16 bestuurders reden harder dan de max. toegestane 80 km/u.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.


Borculo - Radardetector


Bij controle maandag rond 12.55 uur op het Jonkerspad bleek een 23 jarige automobilist uit Neede een radardetector in zijn auto te hebben. De man moest afstand doen van de detector. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Winterswijk - Bosarbeider gewond


Een bosarbeider uit Westervoort (leeftijd onbekend) is maandag rond 08.15 uur zwaar gewond geraakt tijdens werkzaamheden. De man was aan de Misterweg een boom aan het omzagen. Tijdens het vallen van de boom werd mogelijk een tak van een naast staande eik afgescheurd. Deze tak viel vervolgens op het hoofd en schouder van de man. Een 53 jarige getuige uit Etten heeft direct eerste hulp toegepast. De man is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


Groenlo - Inbraak in woning / diefstal personenauto


In een woning aan de Hartebroekseweg werd zondag op maandag ingebroken. Men wist vermoedelijk binnen te komen door middel van 'flipperen" via een deur. Er werden een grote hoeveelheid DVD's, modelauto's, een videocamera, een fotocamera en een onbekend geldbedrag weggenomen. Tevens werd de personenauto, een rode VW Golf voorzien van het kenteken LB-SG-41 meegenomen.


Etten - Inbraak in auto


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een auto aan de Alexanderhof. Weggenomen werden onder andere een paspoort, rijbewijs en twee boxen. Het slot werd geforceerd. Van een andere auto aan de Alexanderhof werden twee sloten vernield.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --