Ministerie van Defensie


---


---

Secretaris-generaal Annink bewindvoerder bij UWV

17-2-2004 14:19:00

Drs. A.H.C. Annink, secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie, is door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) mr. A.J. de Geus benoemd tot tijdelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). De benoeming loopt tot 15 maart en volgt op het besluit van mr. T.H.J. Joustra, de huidige voorzitter, in te gaan op het verzoek van de minister van SZW zijn functie voor vier weken neer te leggen.

Minister De Geus heeft Annink gevraagd leiding te geven aan het UWV met als belangrijkste aandachtspunt het borgen van de continuïteit in de taakuitoefening van het UWV. Verder moet Annink als tijdelijk bewindvoerder nagaan tot welke verbeteracties het deskundigenoordeel van de heer W. Meijer over de huisvestingskosten van het UWV moet leiden. Ook zal hij onderzoek doen naar de betaalde makelaarskosten en nagaan of het huisvestingsbeleid van het UWV verantwoord en doelmatig is georganiseerd.

De hoogste ambtelijke functie op het Ministerie van Defensie zal in de genoemde periode worden waargenomen door plaatsvervangend secretaris-generaal mevrouw drs. M.W. Gout en bij haar afwezigheid door Directeur-Generaal Financiën & Control drs. H.H. Hulshof.