Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 18 februari 2004 Publicaties - 18 februari 2004
CARNAVAL IN BRUNSSUM: CARNAVAL IN BRUNSSUM:
Optreden tienergroep Chipz: Lindeplein afgesloten Carnavalsoptocht Inzameling huisvuil tijdens carnaval De gemeente met carnaval Sluiting milieuparken tijdens carnaval
Schutterspark wordt familiepark Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast
Subsidie van 600.000 euro voor meer bewegen Startschot voor Op den Tricht
Jeugdproblematiek: ben er zo vroeg mogelijk bij! Brunssum pakt Wijkatlas 2003 op internet Gemeente pakt overlast aan Koopzondagen 2004 Brunssums project krijgt Tom Sebastiaan Gans Prijs Alles wat u wilde weten over Brunssum Raadsvergadering van 3 februari 2004
U vindt veilig wonen belangrijk? Hoogste punt bereikt! Brunssum wordt veiliger Sloop Heufke gestart
Gemeente Brunssum gaat strenger handhaven 250 zorgwoningen in Brunssum Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge Stedelijke vernieuwing in Brunssum-Noord
Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord Bouw zorgcomplex Emma gestart Scheiden van afval? Goed voor uw beurs! Tijdelijke verkeersmaatregel Lindestraat
Inleveren asbest Extra snelheidscontroles in Brunssum Papier ophalen Verkeersspreekuur
Optreden tienergroep Chipz op carnavalszondag
Lindeplein afgesloten
Op carnavalszondag, 22 februari 2004, treedt de tienergroep Chipz op het Lindeplein op. In verband daarmee wordt het parkeerterrein op het Lindeplein afgesloten en is ook geen verkeer mogelijk op het Lindeplein tussen de Vijverlaan en de Lindestraat. Het gaat hier om een tijdelijke verkeersmaatregel.
Het Lindeplein wordt afgesloten op zondag 22 februari rond 07.00 uur in de ochtend. Dan begint de opbouw van het evenemententerrein. Het plein wordt vanaf circa 18.00 uur weer vrijgegeven. Geparkeerde auto's dienen tijdig verplaatst te worden. Achtergebleven auto's zullen worden weggesleept.
Omwonenden van het Lindeplein krijgen een brief van de organisatie met daarin meer informatie over het evenement en de afsluiting van het Lindeplein.
Het optreden van Chipz is onderdeel van een breed evenement op het Lindeplein, dat begint om 14.00 uur.

---

Tijdelijke verkeersmaatregel Lindestraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het verkeersbesluit van 16 juli 2002, waarin de rijrichting in de Lindestraat werd gekeerd (van west naar oost), in te trekken. Tegelijkertijd heeft het college besloten om de huidige rijrichting (van west naar oost) tijdelijk te handhaven tot er meer duidelijkheid komt over het nieuwe verkeerscirculatieplan voor het centrum van Brunssum.

De gemeente wil binnen twee jaar een studie afronden naar de verkeerscirculatie in het centrum van Brunssum, inclusief de Lindestraat. In afwachting van de uitkomsten van die studie vindt het college het niet raadzaam, uit het oogpunt van verkeersveiligheid, om de rijrichting in de Lindestraat weer te keren. Vandaar dat de huidige rijrichting met een tijdelijk verkeersbesluit voorlopig gehandhaafd zal blijven.

Bezwaar
Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na de datum van bekendmaking (18 februari 2004) bezwaar maken. Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.

---

Afsluiting wegen in verband met carnavalsoptocht

Op maandag 23 februari worden ten behoeve van de carnavalsoptocht in Brunssum een aantal straten en wegen voor al het verkeer afgesloten. De afsluiting gaat in om 12.00 uur en wordt opgeheven omstreeks 18.00 uur. Het gaat hier om een tijdelijke verkeersmaatregel.

De route van de carnavalsoptocht loopt van de Schinvelderstraat (opstelling), de Dorpstraat, Kerkstraat, Lindeplein, en de Rumpenerstraat naar de Schoolstraat (ontbinding). Al deze straten zijn voor het verkeer afgesloten. Het gaat om de Schinvelderstraat tussen de Hoogenboschweg en de Dorpstraat, de Dorpstraat tussen de Schinvelderstraat en de rotonde Kerkstraat, de Kerkstraat, het Lindeplein, de Rumpenerstraat (tot aan het Bodemplein) en de Schoolstraat.

---

Inzameling huisvuil tijdens carnaval

Op maandag 23 februari en dinsdag 24 februari wordt geen huisvuil ingezameld. De inzameling die op deze dagen zou plaatsvinden is verschoven.

Maandag 23 februari wordt zaterdag 21 februari
Dinsdag 24 februari wordt zaterdag 28 februari

Bovenstaand schema geldt alleen voor huishoudelijk- en gft-afval.
---

De gemeente met carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis gesloten op maandag 23 en dinsdag 24 februari 2004. De burgerlijke stand is open op maandag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt hier dan terecht alléén voor het aangeven van geboorten en overlijden.

Vanaf woensdag 25 februari is de gemeente weer gewoon geopend.
---

Sluiting milieuparken tijdens carnaval

De milieuparken van Rd4 in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Vaals zijn carnavalsmaandag 23 februari en carnavalsdinsdag 24 februari gesloten.

Vanaf woensdag 25 februari bent u weer op onze milieuparken van harte welkom.

Koopzondagen 2004
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op basis van artikel 5 van de 'Verordening winkeltijden Brunssum' voor het jaar 2004 de navolgende zon- en/of feestdagen hebben aangewezen waarop de winkelbedrijven mogen zijn geopend:

Brunssum-West: (Amstenraderveld; De Hemelder; Emma; Haansberg; Klingelsberg; Op de Vos; Treebeek-Noord; Treebeek-Zuid) 12 april, 20 mei, 31 mei, 13 juni, 4 juli, 26 september, 17 oktober, 7 november, 19 december, 26 december.
21 maart, 13 juni, 29 augustus, 19 september, 3 oktober, 28 november, 12 december, 19 december.