Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 februari 2004


Apeldoorn - Rijbewijs kwijt


Een 41 jarige automobilist uit Apeldoorn moest zondag zijn rijbewijs inleveren. Medewerkers van het team Verkeershandhaving zagen dat de man omstreeks 11.40 uur op de Amersfoortseweg reed en op het hoogste punt van de helling in een flauwe bocht twee voor hem rijdende auto's inhaalde. Uit tegenovergestelde richting naderde een auto, die moest uitwijken. Vervolgens voerde hij de snelheid op, waarbij een gemiddelde snelheid van 153 km/u werd gemeten. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.


Apeldoorn - Ongeval


Een 15 jarige jongen uit Apeldoorn is maandag rond 21.05 uur op de Drapeniersbrug gevallen met de fiets. Bleek dat hij met de fiets over een paar flinke takken was gevallen, die op het fietspad lagen. De jongen klaagde over pijn aan de nek, heup en rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.


Loenen - Hondje aangereden


Vannacht omstreeks 01.35 uur werd op de Reuweg een hondje aangereden door een 25 jarige automobilist uit Loenen. Het diertje overleed aan zijn verwondingen op de plaats van de aanrijding. De automobilist bleek onder invloed van alcohol. De man blies 0,6 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Apeldoorn - Inbreker betrapt


Maandag rond 18.35 uur zag een bewoonster aan de Seinbrugstraat dat opeens de verlichting van haar slaapkamer aanging. Zij is direct naar de slaapkamer gelopen en bij het opendoen van de slaapkamerdeur zag zij een manspersoon bij haar nachtkastje staan. Zij schreewde: "Wat moet je hier" De man schrok hiervan en ging er als een haas vandoor.
Er is niets weggenomen.


Apeldoorn - Brandje stoken


Bij de politie kwam een melding binnen dat bij een vijver aan de Parelvisserstraat door knaapjes fikkie werd gestookt. Toen agenten arriveerden vlogen de vier knapen er vandoor. Twee werden door agenten in de kraag gevat en meegenomen naar het bureau. De jongens, 11 en 13 jaar oud, zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden. De andere twee knapen zullen nog worden gehoord en vervolgens doorverwezen.


Apeldoorn - Snelheidscontroles


Maandagmorgen werd gecontroleerd op de Kayersdijk. Hier geldt een max. snelheid van 50 km/u. Van de 1360 gecontroleerde voertuigen, reden 32 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.
Maandagmiddag werd gecontroleerd op de Europaweg. Er werden 2136 voertuigen gecontroleerd. 64 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten bedroeg hier 71 km/u.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --