Politie Midden- en West Brabant

Politie Oisterwijk pakt straatrover

Tilburg, 17 februari 2004.

Petje leidt naar de verdachte

OISTERWIJK Een snelle actie gevolgd door een prima stukje politiewerk van de Oisterwijkse politie heeft er toe geleid dat gisteravond rond zeven uur, een 15-jongen uit Oisterwijk kon worden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een tweetal straatroven. Een aan het Stroomdalpad op maandagmorgen 9 februari jl. en de andere aan de Vloeiweg op woensdagavond 11 februari jl. De straatroof aan het Stroomdalpad was een poging. Aan de Vloeiweg maakte de verdachte een tas met onder andere 10 euro buit.

De zaak kwam rond door een snelle actie van de Oisterwijkse politie gevolgd door een prima stuk politiewerk. Mede omdat de bestrijding van straatroof een speerpunt van beleid is in het politiedistrict Tilburg, zijn agenten van het politieteam Oisterwijk gistermorgen in de omgeving van de Vloeiweg in Oisterwijk gaan posten. Bij deze postactie krijgen de agenten een jongeman in beeld, die niet blij was met de aanwezigheid en de belangstelling van de agenten. Als de agenten de identiteit van de knaap willen vaststellen weet hij te ontkomen, maar door vasthoudend te zijn en te blijven zoeken naar de gesignaleerde jongen, krijgen ze hem in het centrum van Oisterwijk opnieuw in beeld. Hierbij verliest de jongen echter zijn petje.

De agenten nemen het achtergelaten petje in beslag en gaan daarmee aan het rechercheren. Dit onderzoek leidt dan naar de verdachte, die gisteravond is aangehouden.

De straatrover is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman