Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwsbrief voor aanwonenden en andere belangstellenden

Reconstructie N228 door bebouwde kom Oudewater

17-2-2004
De provincie Utrecht en de gemeente Oudewater gaan de Goudsestraatweg en de Utrechtsestraatweg (N228) door Oudewater reconstrueren. Momenteel is de provincie bezig met het maken van het definitieve ontwerp voor de reconstructie. Ten opzichte van het vorige ontwerp (schetsontwerp) is er een aantal wijzigingen. Een deel daarvan is het gevolg van de reacties van aanwonenden en andere belanghebbenden op de informatieavond van 14 maart 2003.

Aanleiding en plan
De inrichting van de huidige provinciale weg door de bebouwde kom van Oudewater is niet meer van deze tijd en er wordt te hard gereden. In het plan van de provincie wordt de N228 zodanig gereconstrueerd dat automobilisten gedwongen zijn hun snelheid aan te passen. In het nieuwe ontwerp is aandacht besteed aan ruimte voor fietsers, voetgangers en aanwonenden, terwijl de berijdbaarheid ook voor het bestaande zware en speciale transport gehandhaafd blijft.

Planning
Het definitieve ontwerp wordt dit voorjaar ter inzage gelegd in het gemeentehuis van Oudewater. Na de terinzagelegging wordt het plan indien nodig aangepast. Daarna breekt de periode aan waarin de diverse procedures doorlopen worden, voor onder meer de ruimtelijke ordening en de grondaankoop. Dergelijke procedures nemen relatief veel tijd in beslag. De provincie verwacht in 2006 met de uitvoering te kunnen beginnen.

Nieuwsbrief
Om betrokkenen en andere belangstellenden op de hoogte te houden van de voortgang van het project, heeft de provincie een nieuwsbrief uitgebracht. De nieuwsbrief is verspreid onder de aan- en omwonenden van de Goudsestraatweg en de Utrechtsestraatweg in Oudewater. GeĂŻnteresserden kunnen de nieuwsbrief gratis afhalen in de hal van het gemeentehuis van Oudewater of telefonisch aanvragen bij de afdeling verkoop van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 22 28. Per mail aanvragen kan ook: verkoop@provincie-utrecht.nl Informatie over de reconstructie is ook te vinden op: www.provincie-utrecht.nl/oudewater

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl