Provincie Utrecht

Persbericht

GS keuren bestemmingsplan landelijk gebied Loenen grotendeels goed

17-2-2004
Gedeputeerde staten van de provincie Utrecht keuren het bestemmingsplan landelijk gebied Loenen grotendeels goed. Ook met bijna alle woonschepenligplaatsen wordt ingestemd. Aan de bestemming van een 16-tal ligplaatsen is evenwel goedkeuring onthouden. De verplaatsing, inclusief uitbreiding, van een LPG-verkooppunt in Vreeland kan wel doorgaan.

GS stemmen niet in met een positieve bestemming van een 16-tal ligplaatsen voor woonschepen. Deze beslissing vloeit voort uit het woonschepenbeleid dat de provincie in 2002 heeft vastgesteld. Hierin staat dat woonschepen niet bestemd worden als ze liggen op een plaats waar dat uit oogpunt van natuur, landschap of cultuurhistorie bezwaarlijk is.
Dit betekent overigens niet dat deze woonschepen meteen weg moeten. Wel gaat de overheid overleggen met de bewoners van deze woonschepen voor een verplaatsing ervan. Langs de Vecht zijn een aantal vrije ligplaatsen waar een woonschip naar toe kan verplaatsen.

Beide VVD-gedeputeerden nemen hierbij een minderheidsstandpunt in. Zij steunen het standpunt van de gemeente Loenen.
Het bestaande benzine en LPG-verkooppunt in Vreeland kan niet voldoen aan de nieuwe milieunormen. De ondernemer wil graag verplaatsen naar het open poldergebied aan de overzijde van de singel. Met de gemeente en de betrokken ondernemer is nagegaan of een andere locatie mogelijk is. Deze is echter niet gevonden. Mede om het verkooppunt voor Vreeland te behouden stemmen gedeputeerde staten in met de verplaatsing naar de overzijde van de weg.

Meer informatie: Marja van Buuren, telefoon 030 258 32 07 of Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl