Provincie Utrecht

Persbericht

Veenendaal-Oost tweede wijk voor Nieuw wonen

17-2-2004
De wijk Veenendaal-Oost komt - als het aan gedeputeerde staten ligt - in aanmerking als tweede wijk in de provincie om ervaring op te doen met levensloop bestendig wonen. Daarmee zijn nu de beide wijken voor het project Nieuw Wonen bekend.

Nieuw Wonen is een van de tien projecten op de provinciale Agenda 2010. Met dit project wil de provincie ervaring opdoen met wijken die voor bewoners van alle leeftijden en leefstijlen geschikt zijn. Volgens gedeputeerde Kamp is het vanaf het begin de bedoeling geweest om ervaring op te doen in een bestaande wijk die wordt geherstructureerd én in een nog nieuw te bouwen wijk. Daarom deed de provincie eind 2002 een oproep aan alle Utrechtse gemeenten om voorstellen in te dienen voor levensloopbestendige wijken in zowel bestaande als nieuw te bouwen wijken.

Van de bestaande wijken koos de provincie een jaar geleden Ondiep in Utrecht als eerste wijk voor Nieuw Wonen. De voorstellen die werden ingediend voor nieuwe levensloopbestendige wijken, waaronder Veenendaal-Oost, voldeden volgens gedeputeerde staten niet aan de criteria. Daarop is overwogen een tweede bestaande wijk te selecteren, maar provinciale staten lieten weten vast te willen houden aan de keuze voor een nieuwbouwwijk.

Na overleg met de provincie heeft de gemeente Veenendaal het voorstel voor Veenendaal-Oost aangepast. Nu er voldoende garanties zijn dat naast de gemeente ook andere partijen zich hard willen maken voor een levensloopbestendige invulling kan Veenendaal volgens gedeputeerde staten in aanmerking komen. De statencommissies Ruimte en Groen en Zorg, Cultuur en Welzijn zullen zich op 8 maart over dit voorstel uitspreken.

In Ondiep is inmiddels een team van deskundigen en bewoners bezig om de eisen te formuleren voor een levensloopbestendige invulling. Daarbij gaat het om voorzieningen op het gebied van wonen, welzijnsvoorzieningen en zorg, maar ook om veiligheid, verkeer en de inrichting van de openbare ruimte.

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon 030 258 2192 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl