Gemeente Ede

nummer 30 / Ede, 17 februari 2004

B&W zwengelen discussie aan over uitgifte bedrijventerreinen

Burgemeester en wethouders buigen zich de komende maanden over de voorwaarden waaronder bedrijven zich mogen vestigen op nieuwe bedrijventerreinen in de gemeente Ede.

De gemeente Ede heeft momenteel weinig grond voor bedrijven in voorraad. Vanaf 2006 komen de ISEV-bedrijventerreinen tussen Ede en De Klomp beschikbaar. Deze zullen, in samenwerking met de gemeente Veenendaal, als `duurzame bedrijventerreinen` worden ontwikkeld. B. & W. gaan nog voor de zomer de criteria opstellen die zullen gaan gelden bij de uitgifte van nieuwe terreinen in de gemeente Ede. Het gaat daarbij om zaken als de herkomst van de bedrijven, de toegevoegde waarde voor de economische structuur, de segmentering van de terreinen, de milieubelasting, parkeerdruk, ruimtegebruik, de bereidheid om duurzaam te bouwen en deel te nemen in het parkmanagement.

Zodra de hoofdlijnen van het uitgiftebeleid vastgesteld zijn, zal per bedrijventerrein een uitwerking gemaakt worden. Voor de ISEV-bedrijventerreinen gebeurt dit in samenspraak met de gemeente Veenendaal. In 2005 starten de eerste onderhandelingen met bedrijven die zich op de ISEV-terreinen willen vestigen.

---