Gestroomlijnd design: HP Photosmart R707 digitale camera

Maak indruk met de nieuwe 5,1 megapixel digitale camera van HP

AMSTELVEEN, 17 februari, 2004 - HP annonceert de HP Photosmart R707 digitale camera. Deze compacte camera combineert een gestroomlijnd design met state-of-the-art technische innovaties. De HP Photosmart R707 heeft een geborsteld roestvrij stalen front en een indrukwekkende resolutie van 5,1 megapixels. Dit model is de eerste uit de nieuwe R-serie van HP. De camera biedt 24x zoom (3x optisch en 8x digitaal) en de keuze uit 10 voorkeurinstellingen. Dit maakt deze camera bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld amateur-fotografen die op zoek zijn naar een krachtige camera met creatieve mogelijkheden.

HP Real Life Technologies(tm) helpen succesvolle foto's te maken en dragen bij aan het gebruiksgemak. De HP "rode ogen verwijder"-optie is ingebouwd in de camera en kan foto's corrigeren meteen nadat ze zijn genomen. HP's gepatenteerde Adaptive Lighting-technologie brengt te veel contrast automatisch in evenwicht en maakt foto's levendiger en levensechter. Een auto focus "assist light" zorgt voor scherpe foto's, zelfs wanneer ze gemaakt zijn in situaties met weinig licht.

Een andere nieuwe toevoeging als onderdeel van HP's Real Life technologie is 's-werelds eerste ingebouwde panorama preview-functie. De camera laat een gedeelte van de vorige foto zien, zodat eenvoudig de juiste positie van de te nemen foto kan worden bepaald. HP's Panorama foto-mode sluit de opnamen naadloos op elkaar aan. De volledige panoramafoto is meteen te bekijken op het LCD-scherm van de camera of later op de PC.

Tenslotte beschikt de HP Photosmart R707 over HP Photo Adviser, een ander uniek kenmerk van HP's Real Life technologie. Deze ingebouwde technologie analyseert de foto's en adviseert de gebruiker hoe sommige aspecten zoals belichting en scherpstelling verbeterd kunnen worden.

De HP Photosmart R707 digitale camera is uitgerust met HP's Instant Share-technologie waarmee het mogelijk is eenvoudig foto's via e-mail of het web te downloaden, printen, bekijken of uit te wisselen. Een geavanceerde oriƫntatiesensor in het toestel zorgt ervoor dat ieder beeld automatisch in de juiste positie wordt geplaatst. Dat betekent dat "staande" foto's ook "staand" worden weergegeven als ze via televisie, PC of camera LCD-scherm wordt bekeken.

Tegelijk met de camera annonceert HP de HP Photosmart R-serie digitale camera docking station. Dit multifunctionele docking station laadt de bijgeleverde Lithium-Ion batterijen op terwijl ze in de camera zitten. Tegelijkertijd kan een extra set batterijen worden opgeladen. Het docking station verbindt de camera met een PC of een Mac en maakt gebruik van HP Instant Share voor eenvoudig downloaden, printen en mailen. Ook kan het station eenvoudig worden aangesloten op een televisie om foto's te bekijken.

De HP Photosmart R707 digitale camera wordt geleverd met oplaadbare Lithium-Ion batterijen, computerkabel, printkabel, HP Image Zone software, polsband, een handleiding en een AC adapter. Een reserve batterij, een snellader en een draagtas zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Prijzen en beschikbaarheid
De HP Photosmart R707 en R07 docking station zijn in de markt verkrijgbaar vanaf 1 mei 2004. De consumentenadviesprijzen zijn per april aanstaande bekend.