Politie Zaanstreek-waterland


12:55 16-FEB-04
LOC: VOLENDAM, DE STIENT

Verdachte steekpartij meldt zich

De verdachte van een steekpartij, waarbij een vrouw in haar gezicht werd gewond, heeft zich vrijwillig aan het politiebureau gemeld. Het betreft een 43-jarige man uit Edam. Hij werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. De verdachte is de ex-man van de vrouw en wordt er van verdacht, dat hij het gezicht van de vrouw met een hobbymes heeft bewerkt.

13:51 16-FEB-04
LOC: ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDDIJK

Stoffelijk overschot in opgedregde auto

Bij een schoonmaakactie in het Noord Hollands Kanaal werd een auto opgedregd waarin zich nog stoffelijke resten van een mens bevonden. Mogelijk betreft het hier het stoffelijk overschot van een man, die al vijf jaar in onze regio wordt vermist. De politie heeft een onderzoek gestart.

18:01 16-FEB-04
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Doortrapte winkeldiefstal

Een 36-jarige man uit Zaandam had bij een bouwmarkt een keuken gekocht, die bij hem thuis zou worden bezorgd. De keuken was door personeel ingepakt. Daarna zag de man kans een opening in de verpakking te maken en daarna diverse goederen ter waarde van ruim E 424 in de keuken te verbergen. Hij rekende deze goederen niet bij de kassa af, waarna hij werd aangehouden. De gewaarschuwde politie nam de man mee voor verhoor aan het politiebureau.

21:56 16-FEB-04
LOC: PURMEREND, JAAGWEG

Bromfietsers botsen frontaal

Twee 16-jarige bromfietsers, beiden uit Purmerend, kwamen door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing. Beiden werden met onbekende verwondingen naar het VU en AMC in Amsterdam gebracht. De politie heeft een onderzoek naar de juiste toedracht ingesteld. Beide bromfietsen zullen technisch worden onderzocht.

09:48 17-FEB-04
LOC: PURMEREND, ANNE FRANKLAAN

Shovel gestolen

Afgelopen avond of nacht werd een gele shovel gestolen. De machine stond midden op een stuk opgebroken weg en werd voor bestratingwerkzaamheden gebruikt. Op de shovel zijn stikkers geplakt met de tekst: "Gebroeders Spruit bestratingen".

12:21/12:35 17-FEB-04
LOC: ZAANDAM, HOUTVELDWEG
PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT

Bromfietscontroles

Op de Houtveldweg in Zaandam werd tussen zeven en negen uur een bromfietscontrole uitgevoerd. Acht bromfietsen hadden een te groot vermogen, waarvan één zodanig hoog, dat de bromfiets in beslag werd genomen. Drie bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat en twee droegen geen helm.
Tussen tien en twaalf uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Gedempte Singelgracht in Purmerend. Daar werden 16 bromfietsen gecontroleerd. Zes daarvan hadden een te hoog vermogen. Van twee bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd vanwege het veroorzaken van teveel geluid. Naast andere overtredingen werden ook bekeuringen uitgereikt voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm.

12:40 17-FEB-04
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Forse buit bij woninginbraak

Bij een woninginbraak werden onder andere een computer met hardware, een spelcomputer, 50 programma's, 55 spelprogramma's, 60 DVD's, een fotocamera, geld en bankpassen gestolen. Men kwam de flatwoning binnen door de voordeur te forceren. In de woning heeft men alles overhoop gehaald. De inbraak moet zijn gepleegd tussen halfdrie 's middags en halftwaalf 's avonds.

14:50 16-FEB-04
LOC: PURMEREND, JAAGWEG

Wegpiraat

Bij een snelheidscontrole reed een automobilist twee keer zo hard als ter plaatse is toegestaan. Hij werd geklokt op 100 km/uur, terwijl 50 km/uur de limiet is. Deze automobilist was overigens niet de enige, die de snelheidslimiet overtrad. Van de 511 gecontroleerde auto's reden er 84 te hard, een percentage van 16,4 %

EINDE


---- --