Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 februari 2004


.


Heerde - auto tegen boom


Op 16 februari omstreeks 21.00 uur reed een 28 jarige man uit Wezep met zijn auto over de Nieuwe Zuidweg richting "T Harde.In een bocht naar rechts belandde hij links in de berm, raakte een boom, draaide om en kwam tegen een boom tot stilstand.De man is er zonder letsel vanaf gekomen.


Putten - inbraak in winkel


Tussen 14 en 16 februari is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Achterstraat.
De dader wist binnen te komen door het forceren van een deur.
Na het doorzoeken van het pand werden er o.a. dure tassen, kunstvoorwerpen en glaswerk weggenomen.


Wezep - brand in schaftkeet


Op 16 februari omstreeks 19.50 uur is er brand ontstaan in een schaftkeet aan de Amperestraat.De brandweer wist de brand snel te blussen en tevens nog 3 gasflessen te verwijderen uit het pand om erger te voorkomen.De oorzaak is vermoedelijk een gaskachel.


Elburg - inbraak bij supermarkt


In de nacht van 15 op 16 februari werd er ingebroken in een supermarkt aan de Klokbekerweg.Men wist via het dak in het pand te komen.Weggenomen werden een hoeveelheid telefoonkaarten en uit de kassa wat kleingeld.
De politie roept getuigen op die in die nacht omstreeks 01.33 uur met een hond hebben gewandeld en langs de Plus zijn gelopen.Ook andere getuigen kunnen zich melden op het nummer 0900-8844.


Elburg - brand in woning


Op 16 februari omstreeks 14.50 is er brand ontstaan in een woning aan de Paterijstraat.
In de badkamer naast de wasmachine had de wasmand vlam gevat. De brand bleek te zijn ontstaan bij het stopcontact waar de stekker los heeft gezeten.Ten gevolge van de brand is er toch nog aanzienlijke rookschade ontstaan.


Harderwijk - inbraak in auto


Op 16 februari tussen 15.00 uur en 16.20 is er ingebroken in een auto aan de Drielandendreef en de Klaproosmeen. Op de Drielandendreef wist de dader het slot te forceren en werden een leren jas en een navigatiesysteem ontvreemd.Aan de Klaproosmeen werd een autoradio ontvreemd.


Harderwijk - veelpleger aangehouden


Op 16 februari omstreeks 17.45 is een 34 jarige inwoner uit Harderwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De man had 2 tandenborstels ontvreemd. De verdachte had ook nog enkele niet betaalde boetes open staan en bleek voor te komen op de lijst van veelplegers.
Hij is ingesloten en blijft vermoedelijk tot aan de dag van de rechtszitting in hechtenis .


Hierden - snelheidscontroles


Op diverse locaties in Hierden zijn snelheidscontroles uitgevoerd.
Onder andere op de Zuiderzeestraatweg. Ook op de Stadswei en Burg de Meesterstraat te Harderwijk in Harderwijk werd gecontroleerd.
In Hierden werden 1115 voertuigen gecontroleerd op een 60km/u weg waarvan er 35 harder reden dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.Op de andere locaties werden in totaal 480 voertuigen gecontroleerd waarvan er
40 harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.


Hulshorst - diefstal uit caravan


Op 16 februari omstreeks 14.50 uur is er melding gedaan van een inbraak in een caravan aan de Varelseweg.De eigenaar was sinds November 2003 niet meer in zijn caravan geweest.Het bleek dat de dader mogelijk via het forceren van het keukenraam zich toegang heeft verschaft.De eigenaar heeft aangifte gedaan, hij vermist o.a. audio en video apparatuur.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --