Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (17/02)

Tilburg, 17 februari 2004

11 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG Gistermorgen hebben agenten van het politieteam Tilburg West een snelheidscontrole gehouden aan de Vierwindenlaan. Er werden 11 automobilisten bekeurd die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Agenten pakken winkeldief

TILBURG Een 16-jarige jongen uit Tilburg is gisteravond rond vijf voor halfnegen aangehouden toen hij werd betrapt bij de diefstal van whisky en paddys ter waarde van 15.49 euro. De diefstal werd via de beveiligingscameras van de supermarkt ontdekt. De jongen kreeg een winkelverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken dief op

TILBURG Surveillerende agenten hebben gisteravond aan de Generaal Smutslaan in Tilburg een 51-jarige Tilburger aangehouden. De agenten zagen de man met zijn fietskar, waarop golfplaten lagen. Als ze aan de man om de herkomst van de golfplaten vragen probeert hij er eerst nog wel met een smoesje onder het verhaal uit te komen maar na enig zoeken blijkt dat de man de golfplaten had weggehaald uit een container aan de Kaapkoloniestraat. De politie heeft de golfplaten in beslag genomen.

Politie houdt dronken automobilisten aan

TILBURG Een 57-jarige vrouw uit Tilburg is gisteravond rond tien voor halftwaalf aan de Bredaseweg in Tilburg aangehouden, nadat agenten hadden geconstateerd dat de vrouw met te veel drank op achter het stuur van haar auto zat. Aan het bureau blies zij bijna 2.00 promille. Dit had voor de vrouw tot gevolg dat de agenten het rijbewijs van de vrouw hebben ingevorderd. Verder kreeg zij een rijverbod van 10 uur en maakt de politie proces-verbaal op.

Inbrekers gaan met 11 brilmonturen aan de haal

TILBURG Gisteravond, tussen tien over elf en kwart over elf is er ingebroken in een brillenzaak aan de Heuvelstraat. De inbrekers gooiden twee trottoirtegels door een ruit en namen 11 brilmonturen mee. De waarde van de gestolen goederen bedraagt 773 euro.

Invalide jongen beroofd

TILBURG Gisteravond rond tien over halftwaalf is aan de Nassaustraat een invalide jongen van zijn mobiele telefoon beroofd. De beroving is gepleegd door nog twee onbekende mannen op een fiets.

Tilburger belandt met auto in de sloot

TILBURG Vannacht rond tien over halfdrie troffen agenten aan de Udenhoutseweg in Tilburg een auto gedeeltelijk in de sloot aan. De voorwielen van de auto stonden in de sloot. Bij de auto treffen de agenten een 34-jarige Tilburger aan. De man bleek de bestuurder van de auto te zijn en onder invloed van drank. Aan het politiebureau bles de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1.50. De auto van de Tilburger is uit de sloot getakeld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. De man kreeg verder een rijverbod van 7 uur.

Bron: Carel Bouman