Stadsdeel Zeeburg

Aanmelding lintjesregen 2005

Hoe ziet een aanvraag er uit?

Elk jaar op de dag vóór Koninginnedag vindt de uitreiking plaats van koninklijke onderscheidingen: de lintjesregen. In het algemeen worden lintjes uitgereikt aan mensen die zich binnen hun functie extra hebben ingezet voor de samenleving. Een lintjesregen moet een afspiegeling zijn van de Amsterdamse bevolking: daarom wil de gemeente Amsterdam graag meer allochtone kandidaten en vrouwen in aanmerking laten komen voor een koninklijke onderscheiding.
Als u iemand wilt voordragen voor een lintje, dan kunt u deze persoon aanmelden bij de burgemeester. Voor de lintjesregen in 2005 moet uw aanmelding uiterlijk 31 augustus 2004 binnen zijn. Een aanvraag voor een bepaalde datum (bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum) moet 5 maanden vóór de datum van uitreiking bij de Burgemeester te worden aangeleverd.

Voorwaarden
De kandidaten moeten in Amsterdam woonachtig zijn. Bij vrijwilligerswerk geldt, dat er sprake is van onbetaald werk en dat het werk tenminste 15 jaar wordt gedaan. De persoon moet op het moment van aanvragen nog steeds actief zijn. Achteraf decoreren is niet mogelijk.
Bij een betaalde functie geldt, dat aangetoond moet kunnen worden dat iemand in de functie zo veel meer en zo veel extra heeft gedaan dan redelijkerwijs kan en mag verwacht worden. Ook moet aantoonbaar zijn, dat de extra inzet het belang van de maatschappij heeft gediend. Een aanvraag voor een langdurig aantal jaren een functie goed vervullen wordt niet meer gehonoreerd.

Aanmelding
Een aanvraag bestaat uit een kort begeleidend briefje aan de Burgemeester van Amsterdam en een uitgebreid curriculum vitae. Lees verder hoe een aanvraag er uit ziet. U kunt de aanvraag sturen naar:

Burgemeester Mr. M.J. Cohen
Postbus 202
1000 AE Amsterdam.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met mw. Allegro van de Bestuursdienst Amsterdam, tel. (020) 552 22 49 of e-mail allegro@bda.nl. Ook veel informatie staat op de website over Koninklijke Onderscheidingen.