Gemeente De Ronde Venen

Bewoners De Ronde Venen werken mee aan visie op wijk 17-02-2004

Zowel bewoners uit de kernen Wilnis als Mijdrecht hebben het afgelopen jaar actief meegewerkt aan de lange termijn visie op hun wijken. Na meer dan 10 bijeenkomsten is het resultaat van de visies uit de wijken op 30 januari van dit jaar gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Bram Rosendaal is aangenaam verrast met het toekomstbeeld zoals de wijk er volgens de bewoners en andere betrokken koepelpartijen uit moet gaan zien.

Aanleiding is de snel toenemende vergrijzing van de maatschappij. Niet alleen de gemeente zal in dit proces actie moeten ondernemen maar ook de zorgsector, de woningbouwvereniging Westhoek Wonen en andere koepelorganisaties zijn nadrukkelijk in het proces betrokken. Er is een groot beroep gedaan op het inlevingsvermogen van de deelnemers die de wijkvisie hebben opgesteld. Ze moesten zich verplaatsen in de toekomst en daarbij nagaan aan welke behoeften de woonwensen, de zorg en de woonomgeving moeten voldoen. Het gedroomde toekomstbeeld van de inwoners is nu samengevat in de Wijkvisies Veenzijde I en II én Proostdijland Noord en Zuid. Het college biedt daarom de raad de woon- en wijkvisies aan om de discussie over de planontwikkeling te gaan voeren. Vervolgens stelt het college de raad voor om met vereende krachten, samen met bewoners en de koepelorganisaties, de plannen verder te ontwikkelen. Het commentaar van commissie en raad op de gedroomde wijkvisies zal daarna naar de inwoners en de andere betrokken partijen worden terug gekoppeld.