Gemeente De Ronde Venen

Nieuwbouw peuterspeelzaal bij Pijlstaartschool
17-02-2004

Bij de nieuwbouw van de Pijlstaartschool in Vinkeveen zal wanneer de gemeenteraad ermee instemt een peuterspeelzaal gerealiseerd worden. Naar verwachting is de peuterspeelzaal gelijktijdig met de nieuwe Pijlstaartschool gereed (3e kwartaal 2005).

In het beleidsprogramma Naar de kern is de realisatie van Brede scholen in De Ronde Venen opgenomen. Daarom zijn de mogelijkheden om een Brede school bij de Pijlstaartschool in Vinkeveen onderzocht. Nu blijkt dat een inpassing van een Brede school, met uitzondering van een peuterspeelzaal, niet past in het huidige bouwplan voor de vervangende nieuwbouw van de Pijlstaartschool met appartementen. Het voorlopige bouwplan was al gereed voordat het beleidsprogramma in maart 2002 werd vastgesteld. In dit beleidsprogramma is de realisatie van Brede Scholen in De Ronde Venen opgenomen.

De stichting Peuterspeelzaalwerk De Ronde Venen huurt op dit moment een ruimte in de Pijlstaartschool. Voor de bouw van de peuterspeelzaal is een investeringsbudget van 200.000 nodig.

Wel wordt onderzocht of de open ruimte tussen de basisscholen De Schakel en de Pijlstaartschool benut kan worden voor de bouw van een Brede School. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de basisscholen De Pijlstaart en De Schakel, stichting De Klimboom, stichting Peuterspeelzaalwerk De Ronde Venen en de gemeente zal deze mogelijkheid onderzoeken. Het eerste overleg van deze werkgroep vindt plaats in mei 2004.