Gemeente De Ronde Venen

Herstel Heinoomsvaart I en II
17-02-2004

Op 10 november 2003 hebben bewoners uit de wijken Heinoomsvaart I en II die in werkgroepen gekeken hebben naar het herstel van de wijken, hun ideeën en wensen aan de overige bewoners van die wijken gepresenteerd. Eind november hebben de bewoners de leden van het college van b & w en de raad rondgeleid en hun ideeën en wensen toegelicht.

Van de 17 genoemde voorstellen kunnen onder andere de volgende onderdelen worden uitgevoerd:


- De bestaande drempels worden verwijderd en/of vervangen door licht bolgestrate punaises, waardoor de overlast door trillingen zoveel mogelijk verdwijnt.


- Lumineus heeft een verlichtingsplan voor beide wijken gemaakt en dit wordt meegenomen in de herstelwerkzaamheden van de wijk.


- Op nader te bepalen plekken, langs de Ringvaart en de Heinoomsvaart, worden (voor drenkelingen) voorzieningen aangebracht om uit het water te kunnen klimmen.


- De rijrichting in de Bernhardstraat en Raadhuisstraat, tussen Bernhardstraat en de Julianastraat, wordt omgedraaid en de bestaande voetgangersstrook wordt uitgevoerd als trottoir.


- Bij de ingang van de Beatrixstraat wordt, in overleg met de politie, de tekst 30 km op de weg gespoten. De straatnaamborden worden duidelijk bij het begin van de straat geplaatst.


- Achter Beatrixstraat 24 tot 30, nabij Zon en Water, wordt een speelterrein voor 0 tot 12 jarigen ingericht.

Sommige voorstellen, zoals de mogelijkheden voor ondergrondse vuilcontainers, worden nader onderzocht.
Een aantal wensen kan niet worden uitgevoerd. Zo kan de Margrietstraat ter hoogte van de Christinastraat 37 niet worden afgesloten voor autoverkeer, omdat de Margrietstraat te smal is om het verkeersaanbod te kunnen verwerken. De straat kan niet verbreed worden vanwege een oude monumentale kastanje op de hoek bij de Herenweg.