Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, dinsdag 17 februari 2004[pic]dinsdag 17 februari    
      2004                                                           
                                                                     
Van    Piet Versteegt, GSM-nummer 06.53 71 55 65 / afdeling          
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Kop-staat aanrijding met aanhouding

Vanmorgen rond 09.40 uur ontstond er een kop-staart aanrijding tussen drie auto's die in de richting van het centrum op de Graafseweg reden. Er was politie in de buurt die erheen ging. Die zag dat twee bestuurders kennelijk ruzie met elkaar hadden. De bestuurder van de eerste auto stapte in en werd nagezeten door een andere bestuurder. De bestuurder van de eerste auto probeerde weg te rijden in de richting van de Burghardt van de Berghstraat waarbij de andere man dat, hangend in het portier, probeerde te verhinderen. De politie wist de man van de eerste auto te laten stoppen. De man die aan het portier hing trok de bestuurder uit zijn auto waarna hij door de politie werd aangehouden. De bestuurder van de eerste auto, een 29-jarige man uit Nijmegen, zou volgens getuigen tot twee maal toe opzettelijk geremd hebben, waarbij de remlichten niet gewerkt zouden hebben. De man zou zo hebben willen duidelijk maken dat hij had willen invoegen. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Er raakte niemand gewond bij de aanrijding en er ontstond alleen materiële schade.

Aangehouden voor verduistering

Maandag is een 36-jarige man uit Nijmegen aangehouden die toegaf wegens geldproblemen en drugsverslaving geld uit opwaarderingsautomaten van een bedrijf aan de Gerstweg weggenomen te hebben. Het bedrijf waar de man voor werkte is voor een geschat totaalbedrag van 75.000 Euro benadeeld. De politie stelt nog een nader onderzoek in. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.


Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is van de Neptunusstraat een rode Dodge met kenteken VX-BN-13 gestolen.
Maandagmorgen is van de Agricolaplaats een rode Volkswagen met kenteken XH-NH-18 gestolen.


Mishandeling

Een 42-jarige vrouw uit Langenboom kwam maandagavond haar zoon van school halen. Zij zag dat twee mannen op een scooter het schoolplein opreden en daar kennelijk iemand stonden op te wachten. Toen zij haar zoon door de gang van de school zag lopen, zag zij vervolgens dat de twee mannen die op de scooter waren aangekomen ook de school ingingen en haar zoon tegen de muur aandrukten. Toen zij in de school kwam zag zij dat haar zoon geslagen werd. Zij pakte de man die dat deed bij zijn kraag en trok hem weg van haar zoon. De man schold haar vervolgens uit en sloeg haar met zijn vuist tegen haar gezicht waardoor zij een bloedneus opliep. De oorzaak van de vechtpartij zou gelegen zijn in een ruzie over een meisje. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.


Overval

Maandagavond rond 21.30 uur kwamen twee mannen met elk een bivakmuts op een winkel aan de Molenweg binnen. Eén van hen had een mes, bedreigde daarmee de 24-jarige medewerker van de winkel en eiste geld. De beide mannen pakten vervolgens zelf het muntgeld uit de kassala en vertrokken via de achteringang. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld maar trof de mannen niet aan. De politie beschikt over een signalement van de twee mannen. De winkelmedewerker heeft aangifte gedaan. Hij raakte niet gewond.

20 woninginbraken opgelost

Woensdagmiddag 4 februari is ingebroken in een woning aan de Groenestraat. De dief verschafte zich toegang tot de woning via een raam, terwijl de bewoonster thuis was. Toen zij enig gerucht hoorde en ging kijken zag zij een haar onbekende jongen in de tuin van de buren staan. De 46-jarige bewoonster belde de politie die een onderzoek instelde. Er bleek onder andere fotoapparatuur uit haar woning gestolen te zijn. Op de Hofdijkstraat zag de politie kans de inbreker, een 15-jarige jongen uit Nijmegen, op grond van het verstrekte signalement aan te houden. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek werden nog drie verdachten, een 17-jarige Nijmegenaar, en nog twee 15-jarige Nijmegenaren aangehouden. De jongens bekenden tot nu toe 20 woninginbraken die allemaal in de wijk Willemskwartier werden gepleegd. Het onderzoek wordt nog voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


District Tweestromenland
Druten, motor gestolen

Een 32-jarige Tielenaar ging zaterdag 14 februari rond 16.00 uur een proefrit maken op een blauwe Suzuki-motor met kenteken MX-08-XF waarover een handelaarskenteken was aangebracht met nummer 16-83-FH. De motor was van een motorbedrijf aan de Industrieweg. De Tielenaar stopte - naar hij naderhand aan de Tielse politie vertelde - op de Heuningstraat in Ochten omdat de motor naar zijn oordeel wat vreemd trilde. Op dat moment, zo rond 18.15 uur zou er een motor met twee mannen erop bij hem gestopt zijn die hem een klap verkocht hadden en vervolgens de motor waarmee hij een proefrit maakte, meenamen. De politie zoekt eventuele getuigen van het voorval. Het motorbedrijf heeft maandagmiddag aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.


Wijchen - inbraak in bedrijf

Maandagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Bijsterhuizen, 24ste straat door een ruit van het kantoor te vernielen. Uit het bedrijf is een computer met beeldscherm gestolen.


District De Waarden
Zaltbommel - aangehouden na autokraak

Een 39-jarige Zaltbommelse die maandag tussen de middag haar auto voor de deur bij haar woning in de P.M. Winkstraat parkeerde en een deel van haar boodschappen binnenbracht, hoorde enig gerucht op straat. Zij keek uit het raam en zag nog juist twee mannen, waarvan er één mobiel aan het bellen was, weglopen. Even later belde haar buurman bij haar aan. Hij vertelde dat hij had gezien dat die twee mannen met een baksteen een ruit van de auto kapot gooiden en daar het één en ander uitgehaald hadden. De politie werd gebeld die op grond van een goed signalement onmiddellijk een buurtonderzoek instelde. De beide mannen werden aangetroffen op de Nieuwe Tijningen en aangehouden. Op de plek waar zij werden aangehouden trof de politie onder een heg drie bankpasjes en een sleutelbos. Deze bleken afkomstig uit de opengebroken auto. De mannen zijn in verzekeringgesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.


Kesteren, jongeren wegens vernieling aangehouden

Rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari kreeg de politie een melding dat jongelui in Kesteren vernielingen hadden aangericht. De politie ging erheen en zag op de Rijnbandijk een groep jongeren die het hazenpad kozen en een nabij gelegen woonwijk inrenden toen zij de politie zagen. Die nacht en op zondag werden negen jongeren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar uit Kesteren, Zoelen en Tiel aangehouden. Bij onderzoek bleek dat zij op de route van de Floris van Lijndestraat, Rhenensestraat en de Provinciale weg spiegels van meerdere auto's hadden getrapt en over auto's heengelopen waren. Voorts hadden zij verkeersborden omgedraaid, dakpannen van een tuinhuisje op straat gegooid, vernielingen in tuinen aangericht en een tuinbank hadden vernield. De politie heeft proces-verbaal tegen de jongeren opgemaakt. Een schadebedrag is niet bekend.


Haaften, inbraak in bedrijf

Maandagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Rijthoek door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf zijn meerdere sleutels en wat muntgeld gestolen.


Tiel, auto gestolen

Maandag is van de Grotebrugse Grintweg eenzwarte Mercedes-Benz bedrijfsbus met kenteken 17-VV-VX gestolen.

Kesteren - auto gestolen

Maandag is van de Rijnbandijk een blauwe Honda met kenteken DS-ZR-09 gestolen.


Tiel, woninginbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Meeuwstraat. De dief wist binnen te dringen via een niet gesloten raam. Uit de woning is foto- en filmapparatuur gestolen. De 40-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Tiel, inbraak in bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de President Kennedylaan door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf is een videorecorder en een computer gestolen.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op maandag 16 februari

Plaats      Straat      Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                           tuigel    gemete
                                    snelhein    bekeun     
                                    d           rd   snelhe
                                                     id    
Nijmegen    Heyendaalsew08.10 -     50     2317 40   67    
            eg          11.10 uur                          
Nijmegen    Van         12.48 -     50     666  56   90    
            Boetbergweg 14.15 uur                          
Nijmegen    Provincialew16.30 -     50     2086 93   82    
            eg          19.19 uur                          
Beneden-LeeuVan         20.10 -     50     671  41   86    
wen         Heemstraweg 22.10 uur                          
Lienden     Oudsmidsestr-           50     60   16   75    
            aat                                            
Rijswijk    De Heuvel   -           60     111  45   102   


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --