Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (17/02)

dinsdag, 17 februari 2004

Proefrit: weg auto

BREDA- Een garagebedrijf in de wijk Belcrum is gisteren een Suzuki Baleno, kleur groen, met het kenteken SF-VJ-48 kwijtgeraakt. De betrouwbare klant bleek na een proefrit met de auto niet meer te zijn teruggekeerd. Auto was tijdens de proefrit voorzien van het handelaarkenteken: 34-35-FH. De verkoper bleef achter met een kopie van een rijbewijs. De politie onderzoekt of het getoonde rijbewijs niet vals is en stelt een onderzoek in.

Bejaarde vrouw opgelicht met Essent truc

BREDA- Een bejaarde vrouw aan de Roeselarestraat is gisteren door een zogenaamde medewerker van Essent opgelicht. Hij vroeg de vrouw of zij nog geld tegoed had van Essent. De vrouw beaamde dat. De medewerker vroeg haar pinpas en code en zou alvast wat gaan regelen om het tegoed snel op haar rekening te krijgen. Aangeefster heeft de man niet meer teruggezien. Later bleek dat er 250,- van haar rekening was gehaald. De politie waarschuwt mensen niet met dit soort praktijken in zee te gaan.

Dief neemt de sokken

BREDA- De politie heeft gisteren een 36 jarige man uit Gilze aangehouden die kort ervoor in een grootwinkelbedrijf was betrapt bij de diefstal van 5 paar dure sokken. Toen de man de sokken wilde nemen gingen de bellen van de alarmpoort rammelen en werd de man aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie bekeurt voor verlichting

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur heeft hedenmorgen van 06.30 uur tot 07.30 uur op meerdere plaatsen een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn 13 fietsers bekeurd omdat de verlichting niet in orde was. Ook kreeg 1 bestuurder van een personenauto een bon, omdat zijn dimlicht niet goed werkte. De verlichtingscontroles vloeien voort uit het jaarplan 2004 van de politie Etten-Leur. De controles zullen de komende tijd regelmatig worden herhaald.

Bromfietser gewond automobilist rijdt door

FIJNAART- Gisteravond is rond 22.25 uur op de rotonde aan de Molenstraat in Fijnaart een 24 jarige bromfietser uit Rucphen gewond geraakt toen een nog onbekende automobilist hem op de rotonde aanreed en er vandoor ging. De bromfiets bleef gewond op het wegdek liggen en hield er een kapotte elleboog, geschaafde knieën en een scheurtje in de lies. Van de doorrijder ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Het gaat vermoedelijk om een Opel Safira en donker van kleur/space-wagon. De bestuurder van deze persenauto kwam vanuit de richting Oud-Gastel en is volgens het slachtoffer weer via de Appelaarsedijk terug in de richting van Oud-Gastel gereden.Mogelijk dat deze auto aan de voorzijde schade heeft opgelopen.

Hond bijt konijn dood

BREDA- Een Duitse Herder van een nog onbekende eigenaar heeft vanmorgen het konijn van het kleinkind van een gezin aan de Haagweg doodgebeten. De hond was over de omheining gesprongen en had het konijn in zijn nekvel gegrepen. Toen opa de gruweldaad aan zijn ogen zag voltrekken rende hij naar buiten klapte in zijn handen en zag de Herdershond het hazenpad kiezen. Het konijntje bleek echter al te zijn doodgebeten. Wie de eigenaar is van de loslopende Herdershond is niet bekend. De hond bleek de Kolfbaanstraat te zijn ingerend en spoorloos te zijn verdwenen.

Controle door Verkeershandhavingsteam

BREDA- Gisteren werd door het Verkeershandhavingsteam een controle op constructiesnelheid van bromfietsen en de draagplicht voor autogordels uitgevoerd.

In Breda werden op de Ulvenhoutselaan 5 bromfietsers bekeurd voor overschrijding van de maximale constructiesnelheid, waarbij de snelste harder dan 75 km/h kon rijden. Een bromfietser kreeg een bekeuring voor het niet aanwezig hebben van gele platen op zijn bromfiets. Op de Terheijdenseweg kregen 3 bromfietsers een bekeuring voor de constructiesnelheid, waarvan er 2 harder dan 75 km/h konden. Tevens werden er 5 bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de verplichte helm.

In Etten-Leur werd op de Couperuslaan een gordelcontrole gehouden. Acht automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Bron: R.v.Kuik