Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA `s-GRAVENHAGE Telefax (070) 333 40 33

Uw brief Ons kenmerk
UB/2004/11181

Onderwerp Datum
Tijdelijk voorzitter RvB UWV 17 februari 2004

Conform mijn brief van 16 februari (UB/SIU/2004/10473) aan uw Kamer deel ik u mee dat ik vandaag de heer drs. A.H.C.Annink voor in beginsel vier weken heb benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen.

Deze benoeming volgt op het besluit van mr. T.H.J. Joustra in te gaan op mijn verzoek zijn functie ter beschikking te stellen c.q. tijdelijk neer te leggen. Ik heb de landsadvocaat ingeschakeld ten einde contact te leggen met de advocaat van de heer Joustra om tot een beëindiging van de heer Joustra's dienstverband te komen. De heer mr.drs. P. Cloo van de Raad van Bestuur van het UWV heeft zich vandaag bereid verklaard de portefeuille huisvesting ter beschikking te stellen.

Aan de tijdelijk voorzitter Raad van bestuur UWV heb ik de volgende taken meegegeven:
1. Leiding geven aan UWV met daarbij als belangrijkste aandachtspunt het borgen van de continuïteit in de taakuitoefening van UWV.

2. Nagaan tot welke verbeteracties het rapport-Meijer binnen UWV dient te leiden. Ik heb hem daarbij met name gevraagd zekerheid te scheppen over de in het rapport-Meijer niet afdoende beantwoorde vraag of de door de ontwikkelaar betaalde courtagekosten ad 1.032.509 inclusief BTW (indirect) deel uitmaken van de investerings- of huurkosten van UWV.
3. Nagaan of het huisvestingsbeleid van UWV op verantwoorde en doelmatige wijze is georganiseerd.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

2

(mr. A.J. de Geus)