Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/2)

Oosterhout, dinsdag 17 februari 2004

Veelpleger opgepakt
Politie op zoek naar herkomst sieraden

OOSTERHOUT: De politie van Oosterhout heeft maandagavond 16 februari in een woning in deze plaats een 40-jarige veelpleger aangehouden. De man is afkomstig uit Breda en wordt er onder meer van verdacht dat hij op eerder op de avond een auto, die aan de St. Antoniusstraat in Oosterhout geparkeerd stond, heeft gekraakt. Uit deze auto haalde de aangehouden verdachte een autoradio-cd speler. De verdachte heeft een ruit van de auto vernield om bij de buit te komen

Rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding van de auto-inbraak binnen. Deze kraak werd gezien door een voorbijganger die de politie hierover informeerde. De melder wist ook een goed signalement van de autokraker aan de agenten door te geven. Direct hebben meerdere politie-eenheden een in de omgeving van de plaats delict een uitgebreid onderzoek naar de onbekende dader ingesteld. Deze zoekactie leverde aanvankelijk niets op.

Kort na de zoekactie kreeg de Oosterhoutse politie nadere informatie over de autokraker en zijn buit. Als agenten vervolgens een onderzoek instellen wordt de Bredanaar aangehouden. Hij blijkt nog in het bezit te zijn van de gestolen autoradio-cd speler.

Bij de arrestatie vonden de agenten de gestolen autoradio- cd speler en een aanzienlijke hoeveelheid sieraden aan. De politie vermoedt dat de Bredanaar deze goederen ook door middel van misdrijf heeft gekregen. De herkomst is verder onduidelijk. De sieraden zijn niet afkomstig van recente woninginbraken in de regio Oosterhout en Breda. Dat hebben rechercheurs inmiddels vastgesteld. Een aantal gedupeerden van deze recente woninginbraken heeft de sieraden bekeken en herkende daarbij niet hun eigendommen.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan tenminste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Op 1 februari 2004 zijn het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg gestart met een gezamenlijke, sluitende aanpak van deze veelplegers. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Politie bekeurt jeugd
HANK: Maandag 16 februari kreeg de politie rond 20.30 uur melding dat een groep jeugdigen voor overlast zou zorgen aan de Jachtsloot. Ter plaatse trof de politie een aantal jongeren aan bij de bushalte en voor de supermarkt. In verband met de overlast die ze veroorzaakten, heeft de politie de jongeren bij de bushalte bekeurd.

Politie neemt rijbewijs man (71) in
DONGEN: Maandagmiddag 16 februari veroorzaakte een 71-jarige man uit Breda bij het parkeren op de Hoge Ham schade aan vijf geparkeerde autos. Waarschijnlijk heeft hij gas gegeven in plaats van te remmen. Hij reed tegen het voertuig dat voor hem geparkeerd stond. Dit voertuig schoof weer door. Het domino-effect leverde vijf auto`s schade op. De bejaarde verklaarde de laatste tijd meer aanrijdingen te hebben gehad. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd zodat er een onderzoek naar zijn rijvaardigheid wordt ingesteld.

Politie houdt verkeerscontrole
MADE / HOOGE ZWALUWE: Tijdens een verkeerscontrole op maandag 16 februari schreef de politie acht keuringen uit. Vier voor het niet dragen van de autogordel ( 45), twee voor het niet dragen van een helm ( 55), een voor mobiel telefoneren ( 140) en een voor het niet gebruik maken van het fietspad terwijl men daar wel toe verplicht was.

Politie treft asbest aan op nieuwbouwlocatie
GEERTRUIDENBERG: Zaterdag 14 februari trof de wijkagent van Geertruidenberg op een terrein aan de Stationsweg asbest aan. Het terrein wordt momenteel bouwrijp gemaakt voor plan Dongeburg, deelplan De Vesting. Verspreid over het terrein lag stukken asbest op en in de bodem. Het milieuteam van de politie district Oosterhout heeft het terrein maandag 16 februari nader onderzocht. De politie heeft de gemeente Geertruidenberg, de provincie en de arbeidsinspectie in kennis gesteld. In verband met de aanwezigheid van asbest, heeft de arbeidsinspectie de werkzaamheden stilgelegd. De eigenaar van het terrein moet ervoor zorgen dat het terrein schoongemaakt wordt. Uiteraard gelden daarbij de gebruikelijke condities voor asbestverwijdering. Het terrein is inmiddels volledig afgezet. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Connie Polak