Ingezonden persbericht


KNV NODIGT BONDEN UIT VOOR GESPREK CAO

Den Haag, 17 februari 2004

KNV Busvervoer heeft in een brief aan FNV Bondgenoten laten weten het eindbod met een gemiddelde loonkostenstijging van 7,34% te handhaven. Tevens constateren zij dat de voorstellen in de ultimatumbrief van FNV Bondgenoten meer in de richting van de voorstellen van KNV Busvervoer zijn opgeschoven. Alhoewel de eisen van FNV Bondgenoten met een gemiddelde kostenstijging van 23,16% nog vele malen het eindbod van de werkgevers overstijgt, willen de werkgevers in gesprek blijven.

KNV Busvervoer heeft aan FNV Bondgenoten het voorstel gedaan om binnen 8 dagen weer een overleg te organiseren. Daarbij zal onder andere een cijfermatige toelichting op de voorgestelde pakketten op de agenda moeten staan. De werkgevers zijn van mening dat FNV Bondgenoten voor hun berekeningen verkeerde cijfers hanteert en KNV Busvervoer wil de eigen cijfers, aan de hand van berekeningen van een onafhankelijke instantie, toelichten.

De werkgevers vinden de door de bonden aangekondigde acties voorbarig en overdreven, aangezien er een ruimhartig en sociaal zeer aanvaardbaar eindbod op tafel ligt, waarbij tegelijk de werkgelegenheid in de sector is gediend. Een bod waarin de loonkosten gemiddeld met 7,34% stijgen, is in een tijd waarin andere CAO's waarschijnlijk dicht in de buurt van 0% blijven, ruimhartig, aldus de werkgevers in het touringcarvervoer.

Mochten er toch acties op touw staan, dan zullen de touringcarbedrijven er alles aan doen om de reiziger op de juiste plek van bestemming te krijgen.

KNV Busvervoer is de werkgeversvereniging in het besloten busvervoer. De CAO Besloten Busvervoer betreft circa 9.500 werknemers.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht