Gemeente Terneuzen

Persbericht 16 februari 2004

PROJECT WAARDEN EN NORMEN VAN START

Gisteren, maandagavond 16 februari, vond een bijeenkomst plaats voor inwoners die hun belangstelling toonden voor het project Waarden en Normen.

De belangstellende inwoners zijn uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst in het kader van het project Waarden en Normen. Tijdens deze bijeenkomst gaven vier raadsleden een toelichting op het initiatief van de gemeenteraad. Daarnaast is ervoor gekozen, gezien het grote aantal belangstellenden, een werkgroep en deelgroepen van beperkte omvang te formeren. De deelgroepen richten zich op specifieke onderwerpen of doelgroepen. De werkgroep coördineert de inbreng vanuit de verschillende deelgroepen en stelt op basis van de informatie vanuit de deelgroepen een nota Waarden en Normen op.

De aanwezigen is gevraagd voor het eind van de maand aan te geven naar welke groep en welke onderwerpen hun belangstelling uitgaat. Op basis van deze informatie worden in een volgende overleg op 15 maart, de werkgroep en deelgroepen samengesteld. Ook de thema's die in de deelgroepen zullen worden behandeld, worden in dit overleg vastgesteld.

Door middel van een algemene oproep in de media konden inwoners van de gemeente Terneuzen zich aanmelden voor de werkgroep Waarden en Normen. Op deze oproep hebben 31 inwoners gereageerd.

De gemeenteraad besloot in oktober vorig jaar op basis van een initiatiefvoorstel invulling te geven aan een project Waarden en Normen. Kenmerkend voor de opzet van het project is dat burgers direct bij de formulering en implementatie van de waarden en normen worden betrokken.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Betrokken raadsleden (vertegenwoordigd in een klankbordgroep): Mevr. G.P.J. van den Berg - van Dijk
Mevr. N.M. Hoebé - Duinkerke
Mevr. P.L.E. van Veen - de Rechter
Dhr. C. van Burg

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523