districten Utrecht stad 10.15 uur

Utrecht 17-02-2004 - Persberichten districten Utrecht stad

Beroving
UTRECHT Maandagavond is een 83-jarige Utrechtse vrouw van haar etui beroofd.

Om 18.20 uur liep de vrouw over de Rubenslaan ter hoogte van het verzorgingstehuis. Zij werd aangereden door een ongeveer 14 jaar oude jongen op een fiets en kwam ten val. Ook de jongen viel van zijn fiets, maar deze stond snel weer op en reed weg in de richting van de Stadionlaan. De vrouw liep een schaafwond aan haar knie en een snee in haar neus op. Zij constateerde dat zij na de val haar groene etui miste. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen contact op te nemen met het Jeugdteam van de politie Utrecht via telefoonnummer 0900-8844.

Autokrakers aangehouden
UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee autokrakers aangehouden in een parkeergarage aan de Croeselaan.

Om 02.20 uur kreeg de politie de melding dat de beveiligers van de parkeergarage twee autokrakers op heterdaad hadden aangehouden. Ter plaatse bleek dat een 40-jarige man uit IJsselstein en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een ruitje van een geparkeerde auto hadden ingeslagen. De beveiligers hielden de twee aan toen deze in de auto zaten. De politie heeft de verdachten overgenomen en ingesloten op het politiebureau.

Bedreiger aangehouden
UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden. Hij had op straat een man bedreigd en proberen te beroven.

Een 26-jarige man uit Utrecht was om 04.40 uur op weg naar huis toen hij op de Domstraat merkte dat hij gevolgd werd. De achtervolger kwam naast hem lopen en bedreigde de Utrechter met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij eiste geld en eventueel een mobiele telefoon. Toen het slachtoffer aangaf niets bij zich te hebben haakte de dader zonder buit af.

Op basis van het signalement kon de politie even later de verdachte aanhouden in de Boothstraat. De verdachte bleek een nepwapen bij zich te hebben en is overgebracht naar het politiebureau.