Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 17-02-2004 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Brandstichters

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden vier jongens in de kraag gegrepen nadat ze brand hadden gesticht. Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie de melding dat een viertal jongens kranten aan het verbranden waren aan de Zielhorsterweg. De jongens werd hier niet meer aangetroffen maar na een korte zoektocht door de agenten werden ze omgeving getraceerd. Vier jongen in de leeftijd van 7, 8 en 9 jaar afkomstig uit Amersfoort werden aangehouden en thuis afgeleverd.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op maandagmiddag raakte een man gewond na een verkeersongeval. Omstreeks 17.00 uur reed een 19-jarige fietser over de Goudestein en stak hier de weg over. Hij zag hierbij een auto niet en botste tegen deze auto aan, kwam op de motorkap terecht en viel vervolgens op de grond. De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Autoinbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een autoinbreker aangehouden. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een 33-jarige man uit Leusden in een auto aan het inbreken was aan de Mozartweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan waarna hij werd aangehouden. De deur van de auto was open. De man is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding auto/bromfiets

AMERSFOORT- Op maandagavond ontstond een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. Omstreeks 19.35 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort over de Wiekslag. Volgens de bromfietser was de 83-jarige automobiliste uit Leusden achteruit gereden en vervolgens tegen de bromfietser gereden. De vrouw liep bij deze aanrijding weg en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw werd getraceerd en gaf aan niet de aanrijding te hebben veroorzaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.