Provincie Limburg

Digitale handhavingskaart: handhavingsinformatie op locatie Met de ingebruikname van de digitale handhavingskaart krijgen de

handhavende instanties in Limburg de beschikking over een nieuw instrument om op een snelle en goede manier te handhaven. Verdere professionalisering van de handhaving krijgt hiermee gestalte. Informatie op het gebied van milieu, water, natuur en landschap en ruimtelijke ordening is via deze kaart digitaal beschikbaar. Via de internetsite van het Servicepunt Handhaving (SEPH) kan de kaart worden geraadpleegd.

Gedeputeerde Vrehen: In het kader van de verdere professionalisering van de handhaving wordt van verschillende overheden steeds meer gevraagd om samen te werken. Het toegang krijgen tot elkaars beschikbare informatie bevordert deze samenwerking. De handhavingskaart in digitale vorm is een prima instrument en leidt tot deze professionelere aanpak. Door deze serviceverlening onderstreept SEPH bovendien haar servicegerichte taak naar andere instanties toe. Deze kunnen winkelen in dit informatiesysteem en in een oogopslag een indruk van een gebied krijgen, zelfs zonder dat een stap buiten is gezet.

De digitale handhavingskaart maakt gebruik van digitale bestanden en kaarten van de diverse organisaties. Deze bestanden bestaan uit actuele informatie op het gebied van milieu, water, natuur, landschap en ruimtelijke ordening. De kaart bevat onder andere topografische en kadastrale informatie, luchtfotos, informatie over stiltegebieden en bodembescherming. Via de internetsite van SEPH (www.sephlimburg.nl) is de digitale handhavingskaart voor de aangesloten organisaties beschikbaar. Gebruikers van de kaart kunnen selecteren op adres, kadastraal nummer, gemeente of bedrijf.

De digitale handhavingskaart is op initiatief van het Bestuurlijk Provinciaal Milieuhandhavingsoverleg Limburg (B-PMO) tot stand gekomen. Hierin zijn alle Limburgse handhavingsinstanties vertegenwoordigd. Ongeveer tachtig bij SEPH aangesloten organisaties (waaronder gemeenten, politie, Staatsbosbeheer, Zuiveringschap Limburg, Openbaar Ministerie) zijn geautoriseerd voor het raadplegen van de digitale handhavingskaart Limburg.

17-2-2004 16:33