Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 17-02-04

Assen 17-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Overstekende voetganger gewond

ZUIDWOLDE - Twee meisjes stapten maandagmiddag rond 16.00 uur uit de bus ter hoogte van de t-kruising Ommerweg/Nolderweg en liepen achter de bus langs. Eén van hen, een 11-jarig meisje uit Linde, stak de weg over. Een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogeveen kon niet meer uitwijken en kwam in botsing met de voetganger. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en bleek lichte kneuzingen en een lichte hersenschudding te hebben.

Politie houdt alcomobilsten aan
MEPPEL - Een 48-jarige bestuurder van een personenauto is in de nacht van maandag op dinsdag rond 0.45 uur aangehouden aan de Oosterboerweg wegens het rijden onder invloed.Op het politiebureau blies de man 255 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal mee naar huis. COEVORDEN - Een 30-jarige bestuurster van een personenauto is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden aan de Burgemeester Gautiersingel wegens het rijden met een borrel op. Op het bureau blies de vrouw 405 ugl. Zij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Meisje aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft maandagavond rond 19.00 uur tijdens een surveillance een 17-jarige bestuurster van een personenauto aan de Verlengde Wilhelmsweg aangehouden. De bestuurster reed slingerend op de weg en kreeg daarom een stopteken. Het meisje kon echter geen rijbewijs laten zien, omdat ze nog maar 17 jaar oud is. Zij kreeg een boete van 160,- uitgereikt.

Fietsendieven aangehouden
RODEN - Maandagochtend is een 21-jarige verdachte uit Roden aangehouden wegens fietsendiefstal. Eerder die ochtend hadden agenten een aangifte opgenomen van een fietsendiefstal aan de Hullenweg. Een getuige verklaarde de betreffende fiets elders in Roden te hebben gezien. De politie heeft dit nader uitgezocht en daarop een verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

MEPPEL - De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige man uit Meppel aangehouden op verdenking van fietsendiefstal aan de Leonard Springerlaan. Getuigen belden de politie met de mededeling dat iemand zojuist bij het station een fiets had gestolen. Agenten hebben daarop een verdachte aangehouden die voldeed aan het signalement. De man staat bekend als veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid.

Politie houdt oplichter aan
EMMEN - Een 37-jarige man uit Meppen is maandagavond rond 22.30 uur aangehouden aan de Hoofdstraat. Agenten werden gebeld dat de verdachte bij een brasserie 8 glazen bier had genuttigd, maar deze niet wilde betalen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting tot dinsdag13.00 uur. Bert Visser neemt het perspiket over tot dinsdagavond 23.00 uur.