3 e persbericht van maandag 16 februari 2004

Eindhoven 17-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van huiselijk geweld aangehouden

In zijn woning in Woensel Noord is maandagavond rond 19.10 uur een 49-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 47-jarige vriendin en haar 20-jarige dochter mishandeld hebben in hun woning. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van vernieling en mishandeling aangehouden

Op de Witte de Withstraat is maandag rond 19.00 uur een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou zonder aanleiding ruiten van twee voordeuren van woningen aan de Witte de Withstraat hebben vernield. Ook zou hij een 21-jarige inwoner van Swalmen hebben getrapt en probeerde hij diens 23-jarige Eindhovense vriend te slaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Eisenhowerlaan Insulindeplein is maandag een roodlichtcontrole gehouden. Negen personen werden bekeurd voor het rijden door rood.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Brandevoortse Dreef is maandag tussen 12.50 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.066 voertuigen reden 342 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Helmond: Verdachten van fietsdiefstal aangehouden

Maandagmiddag meldde een 56-jarige vrouw uit Helmond dat haar fiets was gestolen vanaf de Brouwhorst. De vrouw had haar fiets reeds van het slot gehaald en ging nog even haar winkelwagentje wegzetten. Op dat moment werd haar fiets gestolen. De politie stelde meteen een onderzoek in de omgeving in en kon op de Azalealaan een 61-jarige verdachte uit Rotterdam en een 35-jarige verdachte uit Helmond aanhouden. De 61-jarige verdachte had de gestolen fiets bij zich. In de woning van de 35-jarige verdachte werden vervolgens de fietstassen van de vrouw aangetroffen. Beiden zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte van verduistering aangehouden

Na een onderzoek is maandagochtend rond 9.00 uur een 20-jarige vrouw in haar woning in Helmond aangehouden. Zij wordt verdacht van het verduisteren van geld uit de kassa van haar werkgever die gevestigd is aan de Brouwhorst. Tussen december 2003 en begin januari 2004 verdwenen een paar honderd Euro uit de kassa. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Asten: Portemonnee gestolen

In een winkel aan de Julianastraat is maandag rond 14.15 uur de portemonnee van een 65-jarige vrouw uit Someren gerold. De vrouw merkte dit toen ze bij de kassa kwam en haar portemonnee niet meer in haar handtas zat. In de portemonnee zaten twee bankpasjes en ongeveer 30 Euro.

Someren: Verdachte met vals paspoort aangehouden

Bij een bedrijf aan de Kanaaldijk Zuid is maandagmiddag rond 14.20 uur een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte was maandagochtend via een uitzendbureau naar het bedrijf gestuurd. Het bedrijf vertrouwde het paspoort niet en schakelde de politie in. Het paspoort bleek vals te zijn en is in beslag genomen. De vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Son: Laadbak gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Ekkersrijt is tussen zaterdagavond 19.00 uur en maandag 8.30 uur een laadbak weggenomen. De bak heeft een gewicht van ruim 1.500 kilo en heeft een waarde van naar schatting 5.000 Euro.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Vlaskam heeft de politie maandag rond 17.30 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De 389 planten werden op de zolder van de woning aangetroffen. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 37-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: 25 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Op de Heerbaan en op de Run is maandag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 25 bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het niet handsfree bellen in de auto, één voor een verlopen APK, negen voor het niet dragen van de autogordel, één voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats en dertien voor het parkeren buiten de parkeervakken op een parkeerterrein.

Veldhoven: 169 bestuurders rijden te hard

Op de Run 5300 zijn maandag tussen 14.30 en 16.35 uur 818 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 169 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 104 km/u.

Veldhoven: Zakkenrollerij

Op de Pleintjes en op het Meiveld zijn maandagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur twee personen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Tussen 13.00 en 13.15 uur werd de portemonnee van een 48-jarige vrouw uit Veldhoven gerold. Zij merkte bij de kassa in een winkel aan de Pleintjes dat haar portemonnee uit haar tas was gehaald. Hierin zaten ongeveer 175 Euro en diverse pasjes. Tussen 13.30 en 14.00 uur werd een 41-jarige Veldhovenaar het slachtoffer. Toen hij een winkel uitliep merkte hij dat zijn portemonnee uit zijn jaszak was gerold. In de portemonnee zaten ongeveer 80 Euro en enkele pasjes.