Politie Friesland

Politieberichten 16/2 13.00 uur t/m 17/2 07.00 uur

Fryslân 17-02-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communciatie via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: man overleden
Maandag om 13.50 uur is door een duikploeg van de brandweer het stoffelijke overschot van een 53-jarige inwoner van Assen aangetroffen in het water van de Dokkumer Ee. De man woonde op een boot die ligt in de Dokkumer Ee. Zaterdagavond en maandagochtend werd de politie gebeld dat de man werd vermist. Hierop is de politie maandagochtend naar de boot gegaan en heeft de omgeving afgezocht. Via een tip rees het vermoeden dat de man in het water zou kunnen liggen. Hierna is de man op maandag om 13.50 uur, na circa 10 minuten dreggen, door de brandweer gevonden. Er is onduidelijkheid over hoe de man te water is geraakt. Maandagmiddag is een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. Zij is in verzekering gesteld. Er zal worden onderzocht in hoeverre de vrouw betrokken is bij de zaak. Vandaag (dinsdag) zal de politie een buurtonderzoek houden. De politie werkt met acht man aan de zaak. Er zal sectie worden verricht. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Idskenhuzen: snelheidscontrole
Op maandag heeft de politie van 17:30 uur tot en met 22:00 uur met de laser een snelheidscontrole gehouden op de N354 onder Idskenhuzen. In totaal kwamen er 580 automobilisten voorbij waarvan er 169 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 143 kilometer per uur op een weg waar maximaal 80 is toegestaan. De politie heeft twee rijbewijzen ingevorderd: een automobilist uit Sloten reed 132 kilometer per uur na aftrek van de correctie en een automobilist uit Scharnegoutum reed 136 kilometer per uur na aftrek van de correctie. Drie overtreders met 142, 143 en 140 kilometer per uur zijn geflitst en niet staande gehouden, zij zullen de bekeuring thuis ontvangen.

Leeuwarden: heling, aanhouding verdachte
Op maandag om 15.30 uur heeft de politie op de Weaze een 40-jarige inwoner uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van heling. De verdachte bood een doos met inhoud aan aan een voorbijganger. Deze ging hier echter niet op in. De politie sprak de verdachte hierop aan en controleerde tevens een plastic zak met inhoud. De politie vertrouwde het niet en heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Drachten: rijden onder invloed
Op maandag om 16.30 uur heeft de politie op de Middelwyk een 64-jarige automobilist uit Drachten staande gehouden en hem gevraagd aan een blaastest mee te werken. De automobilist blies 840 ug/l en kreeg daarmee een rijverbod van tien uren opgelegd. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Langezwaag: aanrijding met letsel
Op maandag om 14.40 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Hegedyk. De politie trof een auto aan die tegen een boom was aangereden. De bestuurder, een 19-jarige inwoner uit Gorredijk, had pijn aan zijn kaak en aan zijn arm. Hij is samen met de passagier, een 15-jarige inwoonster uit Gorredijk, met de ambulance naar de Tjongerschans in Heerenveen gebracht. De bestuurder verklaarde dat hij met zijn auto in de berm terecht was gekomen en dat hij daarop probeerde een stuurcorrectie uit te voeren. Bureau Ongevallenanalyse heeft verder onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Drachten: steekpartij, aanhouding twee verdachten
Op maandag omstreeks 16.45 uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een woning aan de John F. Kennedylaan waarbij een 39-jarige inwoner uit Drachten gewond is geraakt. Hij is met steekwonden opgenomen in het MCL-Zuid. De politie heeft twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld, het betreft een 39-jarige en een 50-jarige inwoner uit Drachten. De mannen hadden naar alle waarschijnlijkheid ruzie over geld. De politie stelt verder onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij, er werken zes mensen aan de zaak. De politie is voor het onderzoek op zoek naar een mannelijke collectant die op het moment van de steekpartij bij de flat aan het collecteren was en mogelijk als getuige meer informatie kan geven.

Leeuwarden: winkeldiefstal, aanhouding verdachte
Op maandag om 16.20 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Nieuwestad. Een 19-jarige inwoner uit Leeuwarden wilde een paar schoenen meenemen zonder te betalen. Hij is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: vernieling, aanhouding verdachte
Op maandag om 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er ruiten van autos zouden zijn ingegooid op het Burgemeester Kuperusplein. Op aanwijzen van omstanders kon de politie een verdachte aanhouden. Hij wordt ervan verdacht van twee autos de ruiten te hebben vernield, hij bleek tevens in het bezit te zijn van twee schroevendraaiers. Die heeft de politie inbeslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar van een van de vernielde autos die de verdachte wilde aanhouden een klap in zijn gezicht opliep. De 32-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Leeuwarden: vernieling raam, aanhouding verdachte
Op maandag om 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er in een school aan het Skrok een verdachte binnen was. De politie ging naar de school en ontdekte dat er een raam was ingeslagen. In het pand trof de politie een 45-jarige inwoner uit Leeuwarden aan. De politie heeft de verdachte aangehouden voor vernieling en meegenomen naar het politiebureau.

Sneek: mishandeling, aanhouding verdachte
Op maandag om 23.30 uur kreeg de politie een melding van een ruzie bij een tankstation aan de Oude Oppenhuizerweg. De politie ging naar de melding en ontdekte dat de bekvechtende mensen er alweer vandoor waren. Het bleek dat er geslagen was. Op de Bolswarderweg ontdekte de politie de auto waar de mensen in zaten die vertrokken waren. De politie sprak de inzittenden aan en kreeg te horen dat een 20-jarige inwoner uit IJlst door een 26-jarige inwoner uit Sneek geslagen was na een woordenwisseling. De politie heeft de verdachte in zijn woning aangehouden voor mishandeling en meegenomen naar het politiebureau.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Op dinsdag om 01.45 uur heeft de politie op de Bleeklaan een 30-jarige automobilist uit Leeuwarden staande gehouden. De automobilist blies 315 ug/l op het ademanalyse apparaat, hij kreeg hiermee een rijverbod van twee uren opgelegd.

Drachten: inbraak bedrijf
Op dinsdag om 01.05 uur heeft er een snelkraak plaatsgevonden bij een winkel aan de Stationsweg. Men heeft een raam vernield en vervolgens uit het pand een flatscreen weggenomen. Een 37-jarige inwoner uit Drachten heeft aangifte gedaan bij de politie.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Op dinsdag om 05.15 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Dracht. Men heeft de toegangsdeur van het pand opengebroken en de kluis geforceerd. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen. De eigenaar moet nog aangifte doen bij de politie.