Politie Groningen

Persberichten dinsdag 17 februari 2004

Provincie Groningen 17-02-2004 -

Groningen: auto rijdt van talud af; inzittende vrouw dood Een bij een inbraak betrokken auto werd dinsdagochtend vroeg achter een talud, op de kop liggend, aangetroffen op een fietspad bij de Wilhelminakade met daarin een nog onbekende vrouw. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De politie kreeg een melding dat drie personen betrokken waren bij een inbraak in een pand aan de Nieuwe Boteringestraat en dat ze vertrokken in een rode personenauto. De auto werd ontdekt in de Plantsoenbuurt waarna de bestuurder er met hoge snelheid vandoor ging. In de Oranjebuurt raakte de politie de auto uit het zicht. Na een korte zoektocht werd de wagen aan het eind van de kruising van de Stadhouderskade met de Wilhelminakade gevonden. Uit de sporen bleek de wagen over een grasveld tegen een betonnen rand van het talud te zijn gereden en vervolgens over de kop was geslagen om drie meter lager op het onderliggende fietspad terecht te komen. Alleen de vrouw was nog aanwezig in de verongelukte auto. Door post te vatten bij de eigenaar van de auto konden agenten een 31-jarige man uit Veendam aanhouden. Hij was gewond aan ribbenkast en schouder en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog op zoek naar de derde inzittende persoon. In de wagen werden enkele van inbraak afkomstige computerartikelen aangetroffen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Groningen: twee graffitispuiters aangehouden
Twee mannen, 20 en 29 jaar uit Groningen, werden maandagnacht aangehouden voor het spuiten van graffiti in de Folkingestraat en Haddingedwarsstraat. Beide mannen zetten het op een lopen toen ze ontdekt werden door de politie. Ze werden in de omgeving opgespoord en naar het bureau gebracht waar een proces-verbaal werd utgeschreven.

Groningen: bewoners betrappen inbreker
Een bewoner van de van Ketwich Verschuurlaan betrapte maandagavond een 32-jarige man uit Groningen bij een poging om een achterdeur open te breken. De gewaarschuwde politie kon de inbreker in de tuin aanhouden. Bij zijn fouillering werd bij de man een hamer aangetroffen. Mogelijk komt de verdachte in aanmerking voor meer inbraken. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: baldadige jongen laat fietsster vallen
Politieagenten zagen maandagmiddag op het Kardingerplein een 15-jarige jongen uit Groningen ongevraagd achter op de bagagedrager van een voorbijgangster springen. Door de actie kwam de fietsster ten val en schrok erg dit tot hilariteit van de vrienden van de jongen. Hij werd door de agenten aangehouden voor baldadigheid en kreeg een proces-verbaal. Het meisje kwam er vanaf met besmeurde kleding.

Groningen: radarsnelheidscontrole
Bij de Ketwich Verschuurbrug werd maandagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 827 voertuigen werden gecontroleerd. Er reden 31 voertuigen sneller dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 72 km per uur.

Groningen: fietsster (28) aangereden door automobiliste Op de van Iddekingeweg werd maandagochtend een 28-jarige fietsster uit Groningen door een 38-jarige automobiliste uit Groningen van achteren aangereden. De fietsster werd bij de aanrijding gedeeltelijk meegenomen waarbij twee geparkeerde autos beschadigd raakten. De fietsende vrouw kwam ten val en is met onbekend letsel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling
De politie hield maandagochtend vroeg twee mannen, 28 jaar uit Hoogezand en 27 jaar uit Groningen, aan voor mishandeling van een 21-jarige Assenaar in de Peperstraat. Er was in een horecagelegenheid een vechtpartij ontstaan die op straat verder ging. Door middel van cameratoezicht werd de vechtpartij vastgelegd. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.