Gemeente Brielle



Computerproject uitgebreid en termijn verlengd (17-02-2004)

Computerproject uitgebreid en termijn verlengd
De gemeente is in december 2003 een project gestart om schoolgaande kinderen in gezinnen met een langdurig minimum inkomen aan een computer te helpen.
Onlangs is besloten om het project uit te breiden voor kinderen in de twee hoogste klassen van het basisonderwijs. De termijn voor het indienen van aanvragen is verlengd tot 1 april 2004.

Deelname aan het eenmalige project staat nu open voor


· inwoners van Brielle die tenminste gedurende een aaneengesloten periode van 2 jaar een inkomen hebben van maximaal het sociaal minimum ( 91,-- boven de van toepassing zijnde bijstandsnorm);


· en die ouders/verzorgers zijn van kinderen tot18 jaar, die in de twee hoogste klassen van het basisonderwijs zitten of voortgezet onderwijs volgen en waarvoor zij kinderbijslag ontvangen.

Bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) zijn aanmeldingsformulieren verkrijgbaar. Per gezin is één computer beschikbaar. De computer blijft eigendom van de gemeente. Na 3 jaar wordt men eigenaar. Aanvragen moeten worden ingediend voor 1 april 2004.

Voor het eenmalige project is een bedrag beschikbaar van ruim 28.000,--. Daarin zit een bijdrage van 6800,-- van het Fonds Vrouw Briell van Ellemeet en een bedrag van 8468,-- uit het budget voor bijzondere bijstand. Deelnemers aan het project betalen een eigen bijdrage van 12 euro per maand voor gebruik van de computer. Voor de aansluiting op internet is het mogelijk om een abonnement te nemen. Men betaalt hiervoor 15 per maand. De aansluitkosten betaalt de gemeente.