3 e persbericht van dinsdag 17 februari 2004

Eindhoven 17-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van handel in drugs aangehouden

Dinsdagavond is op de Kleine Berg rond 19.10 uur een 19-jarige man uit Dronten aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs. De verdachte zou eerder die avond drugs verkocht hebben aan een 33-jarige Eindhovenaar op de Hoogstraat. De 33-jarige man werd toen rond 17.20 uur aangehouden en had enkele grammen cocaïne bij zich. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. De 19-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verkeerscontrole in Tongelre

In Tongelre zijn dinsdag op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 37 bekeuringen uitgedeeld. Op de Wolvendijk tien bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel. Op de kruising Tongelresestraat Kanaaldijk Noord werden vier bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een gesloten verklaring en zeven voor het niet dragen van de autogordel. Ook op de Jan van de Capellelaan werd een bekeuring gegeven voor het negeren van een gesloten verklaring. Op de kruising Insulindelaan Eisenhowerlaan gingen negen personen op de bon omdat ze door rood reden en op het Tafelbergplein werden twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet hebben van een geldig rijbewijs. Op de Paul Krugerlaan werd één keer bekeurd voor het rijden zonder helm en voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. Voor dit laatste feit werd ook op de Ruysdaelbaan een bekeuring gegeven.

Eindhoven: Betrapt met teveel drank op tijdens verkeerscontrole

Op de Stationsweg, de Vestdijk en op de Professor Dr. Dorgelolaan zijn dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden zeventig bekeuringen uitgedeeld. 63 voor te hard rijden, vijf voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden door rood en één voor het rijden met mistverlichting aan. Ook werd op de Professor Dr. Dorgelolaan een 28-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man werd een promillage van 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is dinsdag tussen 10.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 637 voertuigen reden 58 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de kruising Limburglaan Hastelweg Botenlaan is dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 21 bekeuringen uitgedeeld. Twee voor het rijden door rood, twee voor het niet kunnen laten zien van het bromfietscertificaat, één voor het niet kunnen laten zien van de verzekeringspapieren van de bromfiets, één voor het ontbreken van het gele plaatje van de bromfiets, één voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs, zes voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet dragen van een helm en vijf voor het niet handsfree bellen in de auto.

Ook op de Stratumsedijk is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Hier gingen acht personen op de bon omdat ze door rood reden, één voor te hard rijden, twee voor niet handsfree bellen in de auto en twaalf voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Ruim twintig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Uiverlaan is dinsdag een verkeerscontrole gehouden waarbij ruim twintig bekeuringen werden uitgedeeld. Twaalf voor het niet dragen van de autogordel, twee voor een verlopen APK, één voor onverzekerd zijn, vier voor het rijden door rood en drie voor fout parkeren.

Bakel: 35 bekeuringen voor te hard rijden

Op de Gemertseweg is dinsdag tussen 14.10 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 431 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 35 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Beek en Donk: Woninginbraak

In een woning aan de Nassaustraat is dinsdag tussen 12.30 en 15.00 uur ingebroken. Uit de woning werden een digitale videocamera, een fototoestel en ongeveer 10 Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Valkenswaard: Hennepknippers op heterdaad betrapt

In een schuur aan de Eindhovenseweg zijn dinsdagavond hennepknippers betrapt. In totaal werd 30 kilo henneptoppen in beslag genomen. Een auto die net van het terrein afreed toen de politie bij de schuur aankwam werd staande gehouden. De 39-jarige bestuurder en de 59-jarige inzittende, beiden uit Valkenswaard, werden rond 15.30 uur aangehouden. Hun kleding rook naar hennep. In de schuur werden vervolgens nog een eens acht verdachten uit Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard en Amsterdam aangehouden. Het gaat om vijf vrouwen en drie mannen in leeftijd variërend van 20 tot 58 jaar. Zij waren bezig met het knippen van de henneptoppen. Eén van de knippers, een 43-jarige vrouw uit Eindhoven en de twee inzittenden van de auto zijn in verzekering gesteld op verdenking van handel in softdrugs. De knippers zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verkeerscontroles

Op de Kempbaan en op de Burgemeester van Hoofflaan zijn dinsdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden negentien bekeuringen uitgedeeld. Dertien voor het niet dragen van de autogordel, drie voor kinderen die niet in het kinderzitje zaten, twee voor rijden door rood en één voor het gebruiken van een verkeerd voorsorteervak.