17/2 Den Bosch< br/>
's-Hertogenbosch 17-02-2004 - .

AUTODIEF BEDREIGT PASSANT

S-HERTOGENBOSCH In de nacht van maandag op dinsdag is een 26-jarige man uit s-Hertogenbosch op de Schilderstraat in s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt verdacht van het inbreken in een auto aan de Achter de drie zwanen in s-Hertogenbosch en een auto aan de Choorstraat. Op de Achter de drie zwanen werd de verdachte betrapt door een toevallig voorbijlopende passant. Hij reageerde agressief en wilde weglopen. De 45-jarige passant uit s-Hertogenbosch wilde hem tegenhouden, maar de verdachte bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend object. De verdacht vervolgde zijn weg. Een moment later kreeg de politie een nieuwe melding van een auto-inbraak aan de Choorstraat. De politie kon de man met behulp van het signalement aanhouden op de Schilderstraat. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

DIEF AANGEHOUDEN

S-HERTOGENBOSCH Dinsdagochtend is een 14-jarige jongen uit s-Hertogenbosch buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het stelen van mobiele telefoons in een middelbare school in s-Hertogenbosch. Mogelijk heeft de jongen meerdere diefstallen in en rond de school gepleegd. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

ROSMALEN Maandagmiddag is een 14-jarig meisje uit Berlicum aangehouden op verdenking van het meenemen van cosmetica (waarde 8 Euro) uit een winkel aan de Dorpsstraat in Rosmalen zonder te betalen. Het alarm van het beveiligingspoortje ging af, toen het meisje naar buiten liep. Ze is door een medewerker van de winkel staande gehouden en overgedragen aan de politie. De zaak wordt verder afgehandeld door bureau HALT.

S-HERTOGENBOSCH Maandagmiddag is een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het zonder te betalen meenemen van cosmetica (waarde 83,79 Euro) uit een winkel aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch. Beveiligingsbeambten van de winkel hebben de man overgedragen aan de politie. De verdachte staat gesignaleerd als ongewenst vreemdeling en is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

S-HERTOGENBOSCH Maandagavond is een 23-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van winkeldiefstal op de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch. De vrouw wilde de winkel verlaten zonder te betalen voor diverse cosmetica-artikelen ter waarde van Euro 8,12. Ze werd hierbij door een beveiligingsbeambte betrapt.

S-HERTOGENBOSCH Dinsdagochtend is een 44-jarige vrouw uit Velddriel aangehouden op verdenking van het meenemen van goederen uit een winkel aan de Hooge Steenweg zonder te betalen. Ze is door een beveiligingsbeambte van de winkel overgedragen aan de politie.

TRAANGAS

S-HERTOGENBOSCH Dinsdagochtend is een 17-jarig meisje aangehouden bij het paleis van justitie in s-Hertogenbosch. Bij de toegangscontrole ontdekten beveiligingsbeambten dat het meisje in haar jas een spuitbusje traangas meedroeg. Het meisje verklaarde dat zij dit busje alleen mee droeg voor haar eigen bescherming en dat zij geen idee had dat dit een verboden wapen is. Het meisje is na verhoor door de politie heengezonden met een proces verbaal. Het spuitbusje is in beslag genomen.

TE VEEL GEDRONKEN

S-HERTOGENBOSCH maandagavond heeft de politie een 53-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

AANRIJDING TUSSEN SNORFIETS EN PERSONENAUTO

S-HERTOGENBOSCH Een 18-jarige snorfietser uit Rosmalen raakte gewond bij een ongeval op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch. De snorfietser reed over de Zandzuigerstraat in de richting van de Bruistensingel. Ter hoogte van de kruising met een afslag naar de parkeerplaats vanaf de Zandzuigerstraat kwam een 77-jarige bestuurder van een personenauto aangereden. Waardoor beide partijen met elkaar in botsing kwamen is niet bekend. De snorfietser had wat schaafwonden en een hoofdwond.