Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 17 februari

Alkmaar 17-02-2004 - 16.00 uur

Inbraak woning
Bergen, dinsdag 17 februari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Lindenlaan waarbij geld werd weggenomen. Omstreeks 04.15 uur werden de bewoners wakker van vreemde geluiden. Toen zij op onderzoek uit gingen ontdekte zij dat er was ingebroken en dat de inbreker binnen was gekomen door een gat in het kozijn te boren waardoor de vergrendeling kon worden losgemaakt. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er was weggenomen. In ieder geval wordt een portemonnee met een onbekende hoeveelheid geld vermist.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, dinsdag 17 februari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden over de Ommering. Bij de verkeerslichten op de Leeghwaterbrug maakte hij een noodstop voor het rode verkeerslicht. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 460 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Diefstal bootje
Zuid-Scharwoude, dinsdag 17 februari 2004.
Dinsdag heeft de eigenaar van een bootje aangifte gedaan van diefstal. Het bootje lag in een vaart achter de woning van de eigenaar aan de Olmenlaan. Volgens de aangever moet de diefstal hebben plaats gevonden in de nacht van maandag op dinsdag. Het betreft een bootje van aluminium, ongeveer 4,5 m. lang en van het merk Lindler, type 440. Het is grijs van kleur. In het vaartuig ligt een houten vlonder.

Kleding en computer gestolen
Heerhugowaard, dinsdag 17 februari 2004.
Maandag tussen 09.00 uur en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de H. Roland Holstlaan. Bij deze inbraak werd een aantal kledingstukken waaronder een 10-tal shirts en een spelcomputer weggenomen. Ook mist de bewoner een rij- en identiteitsbewijs. Men is in de woning gekomen door het vernielen van een raam.