Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 17 februari

Den Helder 17-02-2004 - 16.00 uur

Brand in bedrijfshal
Oudeschild, maandag 16 februari 2004.
Maandagmiddag werd brand ontdekt in een bedrijfshal aan de IJsdijk waarbij veel schade ontstond aan machinerieën. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in een bedrading van een grasmaaimachine. Deze professionele maaimachine met een waarde van ongeveer 15.000 euro, brandde volledig uit. Een in de directe omgeving geparkeerde tractor raakte zwaar beschadigd. Het vuur is door de brandweer geblust. De hal bleef schadevrij.

Twee gewonden bij aanrijding
Zijdewind, maan 16 februari 2004.
Maandagavond omstreeks 19.50 uur vond een aanrijding plaats op de Provincialeweg waarbij twee personen gewond raakten. De bestuurder van een personenauto, een 25-jarige vrouw uit Zijdewind reed over de Rijdersstraat en verleende op de kruising met de Provincialeweg geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 56-jarige man uit Schagen. Bij de daarop volgende aanrijding raakten zowel de bestuurster uit Zijdewind als een 48-jarige passagiere in de auto van de man uit Schagen gewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Verkeerscontrole
Den Helder, dinsdag 17 februari 2004.
Dinsdagmorgen tussen 08.45 en 10.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de IJsselmeerstraat. Tijdens deze controle werden negen autobestuurders bekeurd omdat zijn geen autogordel droegen. Eén autobestuurder reed met een snelheid van 65 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Hij werd voor deze overtreding beboet. Tussen 10.30 en 12.00 uur vond eenzelfde controle plaats op de Jan Vervailleweg. Ook hier werden negen bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.