Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 17 februari

Hoorn 17-02-2004 - 16.00 uur

Motorrijder gewond na eenzijdig ongeval
Enkhuizen, maandag 16 februari 2004.
Maandagmiddag omstreeks 14.15 uur raakte veen 60-jarige motorrijder uit Enkhuizen gewond bij een eenzijdig ongeval. Op de kruising van de Provincialeweg met de Zijlweg raakte hij, mogelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur kwijt. Hierdoor vloog hij uit de bocht, kwam ten val en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en daar opgenomen.

Man aangehouden na belediging agenten
Berkhout, dinsdag 17 februari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden nadat hij twee agenten had beledigd. De twee agenten bevonden zich in een benzinetankstation aan de Kleine Wijzend toen de verdacht binnen kwam. Zonder dat daar enige reden voor was begon hij de agenten uit te schelden en te beledigen. Ook nadat hem was gezegd daarmee te stoppen bleef de man doorgaan. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook nog een aantal boetes (een gezamenlijk bedrag van ruim 800,--) moest betalen.

Veel schade bij brand vuilcontainers
Enkhuizen, dinsdag 17 februari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd door een brand aan de Kloet, veel schade veroorzaakt aan een aantal vuilcontainers en personenauto's. Kort voor 02.00 uur werd de brand ontdekt door een buurtbewoner. Het bleek dat een viertal plastic vuilcontainers in brand stonden. Door deze brand raakten drie personenauto's die vlak bij de brandhaard geparkeerd stonden, min of meer ernstig beschadigd. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Snelheidscontrole
Wognum, dinsdag 17 februari 2004.
Dinsdagmorgen tussen 06.00 en 07.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Nieuweweg. Tijdens deze controle, die werd gehouden op een gedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u, werden 41 auto's gecontroleerd. Vijf van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Andijk, dinsdag 17 februari 2004.
In Andijk werd tussen 08.15 en 10.45 uur eenzelfde soort controle gehouden met de volgende resultaten.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 101
Aantal overtredingen: 11
Hoogst gemeten snelheid: 116 km/u.