DIERENBESCHERMING

Dierenasiel Edo Hammers erkend door Dierenbescherming

Kampen, 2 februari 2004 - Het dierenasiel in Kampen ontvangt op 14 februari om 11.00 uur uit handen van landelijk voorzitter van de Dierenbescherming Ruud Buddenberg de erkenning van de Dierenbescherming. Daarmee is het asiel het achtste dat door de Dierenbescherming is erkend. Asielen die in aanmerking komen voor de erkenning voldoen aan eisen die de Dierenbescherming stelt aan de zorg voor dieren en het personeelsbeleid. Dat betekent bijvoorbeeld dat er afspraken worden gemaakt over het euthanasiebeleid en dat medewerkers en bestuursleden van de dierenasielen niet fokken of handelen met dieren en niet jagen.

Op 14 februari organiseert het Dierenasiel een kijkmiddag voor belangstellenden. Er zijn dan stands met alle activiteiten die vanuit het Dierenasiel Edo Hammers georganiseerd worden, zoals de website van de Dierenbescherming Kampen, informatie van stagiaires over een opleiding in de dierenverzorging, de hondentraining De Bonte Hond, afdelingsinspectie, opname van zwerf-, afstand- en pensiondieren. Extra aandacht gaat uit naar de
sterilisatie/castratieactie die vanaf 14 februari van start gaat. Tijdige castratie van katten ziet de Dierenbescherming als een 'must'om het zwerfkattenprobleem in te dammen en het kattenoverschot te beperken.

In 2001 startte de Dierenbescherming met een traject om de kwaliteit en de professionaliteit van alle 100 asielen waar de Dierenbescherming mee samenwerkt, te verbeteren. Om voor erkenning in aanmerking te komen dienen de asielen hun werkwijze en hun beleid voor onder meer de opname, verzorging en plaatsing van dieren en het personeelsbeleid in kaart te brengen. Daarnaast moet dit overeenkomen met de wettelijke eisen en aanvullende eisen gesteld door de Dierenbescherming. Asielen kunnen dit aantonen door beleid en werkwijzen schriftelijk vast te leggen in een asielprotocol. De Raad voor de Erkenning van Dierenopvangcentra Dierenbescherming, opgericht door de Dierenbescherming, besluit of een asiel erkend wordt. Deze asielen worden regelmatig gecontroleerd door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

(einde bericht)