Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-02-2004

Televisie
SPORT IN BEELD
Uitzending dinsdag 17 februari
Nederland 2 ­ 21.55 uur


VAN GELDER ONTVANGT 'GOLDEN GIRL' YVONNE VAN GENNIP

In SPORT IN BEELD op dinsdag 17 februari ontvangt Jack van Gelder een 'koninklijke' gast in de studio: de 'koningin' van de Winterspelen van Galgary in 1988. Geheel onverwacht won zij drie gouden medailles: Yvonne van Gennip.

SPORT IN BEELD is een levendig programma dat met veel archiefmateriaal terugblikt op sport en sporters van de jaren 1961 t/m 2000. In elke aflevering staat één sportjaar centraal. Presentator Jack van Gelder ontvangt een hoofdgast die in dat bewuste jaar een opvallende rol speelde.

Dinsdag 17 februari wordt dus teruggeblikt op 1988. Het jaar met veel oranje op de tribunes want het Nederlands Voetbalelftal wordt Europees Kampioen in Duitsland. Dé wedstrijd van dat toernooi is Nederland tegen Duitsland. Verslaggever Vincent Schildkamp praat nog eens met Hans van Breukelen over de rivaliteit tussen Nederland en Duitsland.

Verder beelden van de Olympische Winterspelen in Calgary, de Olympische Zomerspelen in Seoul, met het dopingschandaal rond Ben Johnson, en PSV won de Europacup 1.

Op dinsdag 2 maart staat in SPORT IN BEELD sportjaar 1970 centraal. Het jaar waarin Feyenoord als eerste Nederlandse club de Eurocup 1 en de wereldbeker won. Dinsdag 16 maart is er veel aandacht voor Rintje Ritsma en Falko Zandstra die in 1995 de nummers 1 en 2 werden bij het Europees Kampioen Allround schaatsen.