PERSBERICHT - 2004-02-16

Bijna 6 miljoen Nederlandse overnachtingen in Vlaanderen

Het aantal overnachtingen van Nederlanders in Vlaanderen groeide in 2003 met 13% wat het totaal op bijna 6 miljoen brengt. Een spectaculaire stijging waarmee is aangetoond dat toeristisch Vlaanderen een absolute topper is in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van het Continu Vakantie Onderzoek 2003 die zopas werden bekendgemaakt.

Dat Vlaanderen het met 5% groei in het aantal vakanties van Nederlanders stukken beter deed dan de meeste concurrenten, wisten we al sinds december 2003.

Nog verheugender is dat uit de overnachtingscijfers blijkt dat Nederlanders in 2003 bijna 6 miljoen keer 5.911.000 om precies te zijn
- in Vlaanderen overnachtten. Dat is maar liefst 13% meer dan in 2002. De groei in Vlaanderen is ook beduidend groter dan die voor heel België (+8%).

Toerisme Vlaanderen & Brussel is ervan overtuigd dat haar volgehouden promotionele inspanningen, gekoppeld aan een situatie van economische recessie, vruchten afwerpt.

Opvallende conclusies uit het CVO-onderzoek zijn verder dat de lange vakanties van Nederlanders langer worden (gemiddeld 13 overnachtingen) en dat Vlaanderen-aan-zee en de Vlaamse regios samen 75% van de vakanties leveren en 86% van de overnachtingen.

De historische steden zijn goed voor 25% van het aantal vakanties en 14% van het aantal overnachtingen.